Μηχανογραφικό 2018: 6 τρόποι για να σε βοηθήσουν να το συμπληρώσεις
Μηχανογραφικό 2018: Τι πρέπει να ξέρεις;

Μηχανογραφικό 2018: Πλησιάζει η στιγμή του!

Οι Πανελλήνιες 2018 πλησιάζουν και όλοι οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις φετινές εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας να δουν και να μελετήσουν εξονυχιστικά το μηχανογραφικό και να μπορέσουν να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί.

Το μηχανογραφικό 2018 που καλείσαι να καταθέσεις είναι αυτό που θα δείξει ποιες είναι οι προτιμήσεις σου αλλά και οι επιλογές σου για να σπουδάσεις. Μέσω αυτού μπορείς να δείξεις που θες  να «περάσεις» αφού δώσεις εξετάσεις (και είμαστε σίγουροι πως θα τα πας τέλεια).

Το μηχανογραφικό φοβίζει πολλούς υποψήφιους αλλά με το σωστό χρόνο και έχοντας εγκεφαλική νηφαλιότητα θα μπορέσεις να κάνεις σωστά βήματα και το δελτίο σου θα έχει συμπληρωθεί κατάλληλα.

Μάθε περισσότερα για τις Πανελλήνιες 2018 εδώ!

Αυτά είναι τα σωστά βήματα για να το συμπληρώσεις: 

1.Σκέψου ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου. Υπάρχουν πολλές σχολές που μπορούν να καλύψουν ότι έχεις σκεφτεί και προσπάθησε να συμπληρώσεις όσες περισσότερες σε ικανοποιούν.

2.Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει σημαντικά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου είναι η τοποθεσία. Υπάρχουν σχολές που βρίσκονται εκτός της πόλης σου.

3.Μη ξεχνάς πως μπορείς να δηλώσεις και σχολές της Κύπρου. Αρκεί να συμπληρώσεις το αντίστοιχο μηχανογραφικό. Μήπως σε ενδιαφέρει κάποια από αυτές;

4.Μη λειτουργείς με γνώμονα τα μόρια μόνο. Δήλωσε αυτό που σου αρέσει και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

5.Μη φοβάσαι να δηλώσεις πολλές σχολές. Είναι σημαντικό να δείξεις ποιες είναι οι προτιμήσεις σου αλλά και πως είσαι ανοιχτός σε διάφορες επιλογές.

6.Μην παρασύρεσαι από άλλους.Το μηχανογραφικό σου είναι αυτό που θα καθορίσει την πορεία σου στην εκπαίδευση για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Υπάρχουν και σημαντικές οδηγίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας και ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

1. Μπορείς να επισκέπτεσαι όσο συχνά θέλεις την ιστοσελίδα και να κάνεις τροποποιήσεις στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο
σου. Αυτό ισχύει από τη στιγμή της ανάρτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί και μέχρι την οριστικοποίησή του.

2. Κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε γίνεται δεκτό αν περάσει η προθεσμία που θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Και δεν αλλάζει αφού το οριστικοποιήσεις.

3. Μπορείς να δηλώσεις όλα τα τμήματα αν το θέλεις ,από αυτά που περιλαμβάνονται σε ένα ή δυο το πολύ από
τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Δηλώενεις με όποια σειρά επιθυμείς τα τμήματα ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνονται. ΑΝ το τμήμα που προτιμάς  περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που δήλωσες, το δηλώνεις μόνο μια φορά.

4. Δικαίωμα να δηλώσει σε Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας δεν έχει ένας υποψήφιος  Εσπερινού ΓΕΛ .

5. Δεν εισάγεσαι σε τμήμα, για το οποίο δεν δήλωσες προτίμηση.

6.Αν με το σύνολο των μορίων σου εισάγεσαι σε περισσότερα από ένα τμήματα από αυτά που έχεις δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτό που έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση.

6. Αν ισοβαθμήσεις με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δήλωσες προτίμηση, να ξέρεις πως προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου.

Δες και αυτό: Πανελλήνιες 2018: Δες ΕΔΩ ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;