Margot Kidder: «Έφυγε» από τη ζωή το πρώτο κορίτσι του Superman!
H Margot Kidder ήταν η πρώτη που υποδύθηκε τη Λόϊς Λέιν.

Η Margot Kidder ήταν το «πρώτο» κορίτσι του Superman στη μεγάλη οθόνη!

Η ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών στο σπίτι της στη Μοντάνα, χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια.

Η Margot Kidder ήταν σε τέσσερις ταινίες στο πλευρό του Christopher Reeve, ως Lois Lane ενώ ο ηθοποιός υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τον αγαπημένο ήρωας κόμικς, Superman.

H Μargot γεννήθηκε στον Καναδά και είχε τέσσερα αδέρφια. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 1968 σε μια 49λεπτη ταινία με τίτλο «The Best Damn Fiddler from Calabogie to Kaladar». Έπειτα έπαιξε στην ταινία Gaily, Gaily, όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Beau Bridges.

Το 1975 έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για το Playboy και μάλιστα έγραψε η ίδια το κείμενο που συνόδευε την ασπρόμαυρη φωτογράφιση που έκανε. Αφού γέννησε την κόρη της, αποφάσισε να διαβάσει το σενάριο που της είχαν δώσει για το ρόλο της Lois Lane στην ταινία Superman και «πέταξε» στην Αγγλία για να κάνει το ανάλογο κάστινγκ μπροστά στην κάμερα.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 1978 και έγινε αμέσως επιτυχία, με αποτέλεσμα η ηθοποιός να λάβει την αναγνώριση που της άρμοζε και κέρδισε βραβείο Saturn ως καλύτερη ηθοποιός για την ερμηνεία της. Ο ρόλος στην ταινία  The Amityville Horror  την έκανε να θεωρείται μια από τις πρωταγωνίστριες του Χόλυγουντ και κατάφερε να αποσπάσει σημαντικούς ρόλους,

Η Margot Kidder εξαφανίστηκε για τέσσερις μέρες όταν ο υπολογιστής «κράσαρε» από ιό την ώρα που έγραφε την αυτοβιογραφία της, με αποτέλεσμα να πάθει νευρικό κλονισμό και να εξαφανιστεί γαι τέσσερις ημέρες, Την βρήκαν στην αυλή ενός σπιτιού και έπειτα διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή.

Ήταν ακτιβίστρια και είχε έντονο το πολιτικό αίσθημα, ενώ είχε ταχθεί κατά του πολέμου του Κόλπου και ασχολήθηκε με την πολιτική σε διάφορους τομείς.

Δες και αυτό: Σταμάτα τώρα ότι και αν κάνεις! Δες αυτό το βίντεο και νιώσε ήρωας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;