Διάσημες εφευρέσεις που έγιναν από γυναίκες
Από τη μπύρα, στους υαλοκαθαριστήρες, διάσημες εφευρέσεις που έγιναν από γυναίκες!

 

Μπύρα
Η μπύρα μας έρχεται από την αρχαιότητα και είναι δύσκολο να ξέρουμε από ποιον ανακαλύφθηκε συγκεκριμένα ωστόσο σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την ιστορικό Jane Peyton, η παραγωγή μπύρας για χιλιάδες χρόνια ήταν γυναικεία υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph το 2010: «Σχεδόν πριν από 7.000 χρόνια στην Μεσοποταμία και τη Σουμερία, οι δεξιότητες των γυναικών θεωρούνταν τόσο σημαντικές που μόνο σε εκείνες επιτρεπόταν να φτιάχνουν μπύρα».

Το σπίτι που θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια
Η Dr. Maria Telkes εργαζόταν στο MIT σε ένα project σχετικό με την ηλιακή ενέργεια. Το 1940 δημιούργησε το πρώτο σπίτι που θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια μαζί με την αρχιτέκτονα Eleanor Raymond.

Λογισμικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η Δρ. Grace Murray Hopper, μία επιστήμων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εφηύρε το COBOL, το πρώτο φιλικό επιχειρηματικό λογισμικό στη δεκαετία του ’50. το 1969 έλαβε το βραβείο του «Άντρα της Χρονιάς στις επιστήμες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» (Computer Science Man of the Year Award)….

 Κέβλαρ
Η Stephanie Kwolek δημιούργησε το υλικό κέβλαρ, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, το οποίο πατένταρε το 1966.

Απομόνωση βλαστοκυττάρων
Η δουλειά της Ann Tsukamoto οδήγησε στην κατανόηση του αιματολογικού συστήματος των καρκινοπαθών και μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στην θεραπεία του καρκίνου.

Έξοδος κινδύνου
Η πρώτη έξοδος κινδύνου με εξωτερικές σκάλες ήταν πατέντα της Anna Connelly, το 1897. Από το 1900 και μετά, το μοντέλο της έγινε υποχρεωτικό για πολλά κτίρια, βάσει του κανονισμού ασφαλείας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υαλοκαθαριστήρες
Το 1903, η Mary Anderson παρατήρησε ότι οι οδηγοί σταματούσαν για να καθαρίσουν το χιόνι και τον πάγο από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους. Έτσι, σκέφτηκε την ιδέα ενός κονταριού με μία λαστιχένια λεπίδα στο τέλος που θα ενεργοποιείτο χωρίς να χρειαστεί να βγει ο οδηγός από το αυτοκίνητο. Έκανε αίτηση για την πατέντα το 1904 και το 1905 την έλαβε.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;