Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!
Δείτε πως είναι στο εσωτερικό τους τα πολυτελή κτίρια.

 

Είναι καλύτερο να είσαι ιδιοκτήτης, παρά να νοικιάζεις. Υπέρμαχος και υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι και η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το 2004 διοργάνωσε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τα κεντρικά γραφεία, προκειμένου να συγκεντρώσει όλους τους υπαλλήλους σε ένα κτίριο στη Φρανκφούρτη, με στόχο τον περιορισμό των εξόδων και την καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Τώρα η ΕΚΤ έχει ένα νέο αστραφτερό πύργο που έχει σχεδιαστεί από το διάσημο αυστριακό γραφείο Coop Himmelb(l)au, αλλά παρά τις προθέσεις, για ένα μέρος του κτιρίου η ΕΚΤ εξακολουθεί να πληρώνει ενοίκιο. Η ΕΚΤ προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα άλλων χωρών με μέτρα που δεν είναι δημοφιλή, οπότε ό,τι κάνει εξετάζεται με προσοχή. Όταν οι υπάλληλοι μετακόμισαν στα καινούρια γραφεία τον περασμένο Νοέμβριο, τα ΜΜΕ σημείωσαν ότι αυτό έγινε «μετά από τρία χρόνια καθυστερήσεων και υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά 350 εκατομμύρια ευρώ».

Τα γραφεία αποτελούνται από δύο γυάλινους πύργους, ύψους 185 και 165 μέτρων, που ενώνονται με ένα κεντρικό αίθριο. Στον 41ο όροφο τα διοικητικά μέλη συγκεντρώνονται στην αίθουσα συναντήσεων του συμβουλίου, σε ένα κυκλικό τραπέζι με θέα το ποτάμι και την πόλη της Φρανκφούρτης. Στην οροφή βρίσκεται ένας αφηρημένος χάρτης της Ευρώπης από αλουμίνιο, που ενισχύει την ακουστική και διαχέει το φως.

Και όλα αυτά σε μία εποχή λιτότητας και οικονομικής κρίσης, με τις χώρες του Νότου να πασχίζουν για να επιβιώσουν σε δυσχερή οικονομικά μέτρα και πληρωμές φόρων. Σε μία εποχή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο και που βλέπουμε με κιάλια την ανάπτυξη. Σε μια τέτοια εποχή χτίστηκαν τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, συνολικού κόστους 1,3 δισ. ευρώ, δείχνοντάς μας με τον πιο εναργή τρόπο, ότι η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων ζει και βασιλεύει, και ότι οι οικονομικές ανισότητες θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμη. Δυστυχώς, εμείς είμαστε οι φτωχοί συγγενείς σε αυτή την ιστορία…

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό των δύο πολυτελέστατων κτιρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;