Προνοιακά επιδόματα 2018: Που μπορείς να κάνεις την αίτηση για το πιλοτικό πρόγραμμα;
Προνοιακά επιδόματα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Ξεκίνησε από τον ΟΠΕΚΑ, τον νέο φορέα του Δημοσίου που είναι υπεύθυνος για όλα τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, το πιλοτικό πρόγραμμα για τα προνοιακά επιδόματα 2018 και τη χορήγησή τους στους δικαιούχους.

Οι αιτήσεις για τα επιδόματα, θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής και στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, στη διεύθυνση: Πατησίων 30, Αθήνα.

Μάθε περισσότερα για τα επιδόματα που δικαιούσα εδώ!

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, έχει αναρτηθεί ο αναλυτικός κατάλογος των 50 Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της Αττικής, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις. Υπενθυμίζουμε πως το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά σε όλες τις νέες αιτήσεις προνοιακών επιδομάτων από άτομα με αναπηρία, που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής.

Δηλαδή αφορά μόνο τους αναπήρους που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση εξέτασης από τα ΚΕΠΑ και απονομής προνοιακού επιδόματος.

Όσοι αιτούνται παράταση για τα προνοιακά επιδόματα 2018 , λόγω λήξης της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ, όπως επίσης τα άτομα που έχουν εξεταστεί από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ καθώς και τα άτομα που έχουν ήδη στα χέρια τους εισηγητικό φάκελο (γνωμάτευση) από θεράποντα γιατρό, θα ακολουθούν την παλαιά διαδικασία, δηλαδή θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διαμένουν εκτός Αττικής. Και αυτοί θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Μπορείς να δεις τον κατάλογο με τα κέντρα εδώ: Κατάλογος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;