Σου λένε ότι είσαι εθισμένος στο κινητό. Μάλλον όμως δεν γνωρίζουν πως το θέμα είναι λιγάκι πιο σύνθετο...
Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει μεταμορφώσει τις ανθρώπινες σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που μπορούμε να αισθανόμαστε πραγματικά "δίπλα" στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Tα smartphones θεωρούνται ως η προέκταση του χεριού μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό για λόγους ψυχαγωγίας, καθώς και για να επικοινωνήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Έχοντας δεκάδες εφαρμογές οι οποίες επιτρέπουν κάθε μορφή επικοινωνίας, όπως μέσω βίντεο, μηνυμάτων, κλασικών αλλά και online κλήσεων, εικόνων, αλλά και ηχητικών μηνυμάτων δεν σταματάμε να ανταλλάσσουμε υλικό και πληροφορίες με τους πιο κοντινούς μας φίλους, αλλά και τους αγαπημένους μας.

Μία νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Huawei φωτίζει μία πλευρά που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ για τον “εθισμό” στα smartphones.

Διενεργήθηκε από την IPSOS σε  12 χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία,  Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και δείχνουν πως η χρήση του smartphone μας ακολουθεί σε κάθε πιθανή έκφανση της ημέρας!

Συγκεκριμένα:

To 74% των Ελλήνων παίρνει πάντα το κινητό μαζί του ακόμη και αν βγαίνει έξω για ένα λεπτό!

Το 34% των συμμετεχόντων δήλωσε πως το πρωί, τσεκάρει ΠΑΝΤΑ τις ειδοποιήσεις του με το που ξυπνάει! 

Το 27% χρησιμοποιεί ΕΝΕΡΓΑ το smartphone, συνήθως κατά το 1/3 της ημέρας!

Το 66% δεν το αποχωρίζεται ούτε στον ύπνο του διατηρώντας το σε απόσταση… χεριού, ενώ μόλις το 8% το έχει σε διαφορετικό δωμάτιο!

Μάλιστα το 16% το έχει μαζί του κυριολεκτικά όλη μέρα.

Γιατί όμως;

Εδώ έρχεται ένα ιδιαίτερο στοιχείο στην έρευνα, που ίσως να μην είχαμε σκεφτεί ποτέ.

Η τεχνολογία μας βοηθάει να καλύψουμε τις ανάγκες ως προς την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να μοιραζόμαστε μαζί τους πληροφορίες και πράγματα που μας φέρνουν πιο κοντά.Να μοιραζόμαστε σκέψεις, καταστάσεις και γενικότερα, στιγμές μαζί τους.

Η Huawei στα πλαίσια της καμπάνιας #addictedtoyou που εμπνεύστηκε, και σε συνδυασμό με την έρευνα με την έρευνα που διεξήγαγε, δείχνει για πρώτη φορά πως ο εθισμός στα smartphones, αποκτά μία διαφορετική, πιο ρομαντική πλευρά. Ο βασικός στόχος της καμπάνιας άλλωστε, δεν είναι να δείξει τον εθισμό μας στην τεχνολογία, αλλά τον εθισμό μας στα αγαπημένα πρόσωπα, ιδιαίτερα όταν αυτά βρίσκονται μακριά μας και ο μόνος τρόπος να μοιραστούμε κοινές στιγμές είναι μέσω της τεχνολογίας και των smartphones μας.

Η “είμαι εθισμένος σε εσένα” οπτική του θέματος,  αποδίδεται τέλεια στο video της καμπάνιας #addictedtoyou:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ειδικά μέρες σαν τη σημερινή, αφιερώνουμε αυτό το video στους ερωτευμένους που είναι αναγκασμένοι να “την περνούν” μπροστά από μία οθόνη.

ΥΓ: Για όσους έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν από κοντά, να αφήσουν τις δικαιολογίες και να ζήσουν στο έπακρο το πιο γλυκό, ουσιώδες και όμορφο πράγμα σε αυτήν τη ζωή. Τον έρωτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;