Ουάιλντερ Πένφιλντ: Η Google τιμά τον νευροχειρουργό με ένα Doodle
Ο Ουάιλντερ Πένφιλντ τιμάται από την Google!

Ουάιλντερ Πένφιλντ ήταν νευροχειρουργός από την Αμερική και η  Google τιμά σήμερα τον σπουδαίο γιατρό με ένα doodle.

O νευροχειρουργός έγινε γνωστός εξαιτίας της βαθιάς ενασχόλησης του με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και προσπάθησει να αναπτύξει τεχνικές που αφορούσαν την επιληψία. Προσπάθησε επίσης με τα επιστημονικά του κατορθώματα να εξηγήσει πράγματα που συμβαίνουν στον άνθρωπο και πως τα αντιλαμβάνεται όπως τα deja vu.

O Ουάιλντερ Πένφιλντ γεννήθηκε στη Ουάσινγκτον και σπούδασε στο Πρίνστον και την Οξφόρδη ενώ συμμετείχε σε ποδοσφαιρικές ομάδες των σχολών καθώς αγαπούσε ιδιαίτερα το άθλημα του ποδοσφαίρου. Κατάφερε να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες όπως τη Γερμανία και να κάνεις την πρακτική δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς της εποχής καθώς ήθελε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από την ιατρική.

Έχοντας μπει σε μεγάλο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, το 1927, ξεκίνησε να προσπαθεί να κάνει διάφορες αγωγές για την επιληψία και πάντα ήθελε να βρει τη θεραπεία για που θα την εξαλείψει.Το 1934 μαζί με τον Ουίλιαμ Κονε δημιούργησαν την πρώτη νευρολογική κλινική στο Μοντρεάλ και εκείνη τη χρονιά έγινε Καναδός πολίτης.

Θεωρούταν ένας από τους μεγάλους γιατρούς της εποχής καθώς με την έρευνα του και τις επιδόσεις στη χειρουργική, έδειξε πως είναι να πρωτοπορεί κάποιος στον τομέα της νευροχειρουργικής και κατάφερε να δημιουργήσει «χάρτες» που καθοδηγούν μέσα στον εγκεφάλο με σκοπό να κατανοήσουν οι υπόλοιποι γιατροί καλύτερα τον τρόπο που δουλεύει το ανθρώπινο «εργαλείο».

Με τη χρήση ηλεκτρικών ανιχνευτών για τη θεραπεία της επιληπτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο πειραματήστηκε αρκετά και  αυτό που ήταν αξιοθαύμαστο ήταν πως ο ασθενής ήταν  ξύπνιος. Η  χειρουργική επέμβαση, που ονομάζεται Διαδικασία του Μόντρεαλ, κατάφερε να κάνει μια αποκάλυψη που αφορά τη  διέγερση ορισμένων φυσικών τμημάτων του εγκεφάλου η οποία θα μπορούσε  να προκαλέσει ανάκληση μνήμης, όπως τη μυρωδιά του καυτού τοστ.

Στον Καναδά τιμάται το όνομα του τόσο σε δρόμους όσο και σε πανεπιστήμια και του είχε απονεμηθεί το μετάλλιο Lister για την προσφορά του στη χειρουργική επιστήμη!

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Δες και αυτό: Mahasweta Devi: Η Ινδή συγγραφέας έγινε Google Doodle

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;