Τα 10 πιο
Μόνο οι πολύ τολμηροί θα τα επισκεφτούν!

4. Τα Μαυρομιχαλαίικα στα Βοτσαλάκια- Πειραιάς

Το αρχοντικό αυτό άνηκε στους Μαυρομιχαλαίους, μία από τις πιο πλούσιες και ισχυρές οικογένειες της εποχής, που κατάγονταν από την Μάνη και  διακρίθηκε στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, καθώς και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και φημολογείται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην δολοφονία του Καποδίστρια.
Το οίκημα έχει δύο πλευρές, η μία είναι πάνω στην αμμουδιά στην παραλία Βοτσαλάκια και η άλλη είναι προς τη μεριά του δρόμου. Από όσα έχουν μείνει ακόμα μπορεί να διακριθεί ο θυραιός της οικογένειας στην κεντρική πόρτα.Τα αξιοπερίεργα αρχίζουν στη μεριά της παραλίας. Ο επιβλητικός τοίχος έχει δύο μεγάλα παράθυρα που επίσης για άγνωστο λόγο έχουν χτιστεί με τούβλα.
Επιπλέον, κοιτάζοντας ψηλά βλέπει κάποιος μία κρεμασμένη πόρτα χωρίς προφανή λόγο, να στέκεται πάνω στον τοίχο. Πολλές οι ιστορίες περί τελετών που γίνονται σε αυτό το χώρο και αρκετές είναι οι φορές που βρέθηκαν “περίεργα” πράγματα στην αμμουδιά και υπολείμματα από φωτιές.
Κάποτε, πρέπει να ήταν ένα αξιοζήλευτο αρχοντικό,  αλλά πλέον λίγα πράγματα διατηρεί από την παλιά του αίγλη. Δύο είναι οι βασικοί θρύλοι που το στοιχειώνουν. Ο πρώτος μιλάει για μια κοπέλα, μάλλον υπηρέτρια, που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι από έναν Τούρκο, προφανώς την περίοδο της τουρκοκρατίας. Από τότε το πνεύμα της κατοικεί μέσα στο σπίτι, τρομοκρατώντας κάθε επίδοξο επισκέπτη.
Ο δέυτερος αναφέρεται στην μικρή και όμορφη κόρη του Μαυρομιχάλη, η οποία ερωτεύτηκε έναν νεαρό ναυτικό. Ο νεαρός όμως, δεν ήταν πλούσιος και έτσι ο πατέρας δεν τον ήθελε για γαμπρό του, καθώς επιθυμούσε έναν πλούσιο και ισχυρό σύζυγο για την κόρη του. Έτσι σύμφωνα με τον μύθο ισχυρίστηκε, πως έστειλε τον νεαρό άνδρα σε ταξίδι που θα τον έκανε πλούσιο και όταν γυρνούσε θα μπορούσε να παντρευτεί με την κόρη του.
Όμως στην πραγματικότητα ήταν μία παγίδα και ο νέος δεν επέστρεψε ποτέ. Η κόρη ποτέ δεν σταματησε να τον περιμένει. Λέγεται πως κατέβαινε με το νυχτικό της και τα μαύρα μακριά μαλλιά της λιτά και τον περίμενε στην παραλία να γυρίσει, μέχρι που κάποια μέρα δεν την ξαναείδε κανείς.
Από τότε, σύμφωνα με τον θρύλο, πολλά ζευγάρια υποστηρίζουν πως τα βράδια όταν πηγαίνουν και κάθονται στην παραλία από μακριά μία νεαρή κοπέλα με λευκό φόρεμα και μαύρα μακριά μαλλιά τους παρακολουθεί χωρίς να τους πλησιάζει.

Προηγούμενο   Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 6 
 4 
 4 
 2