Eurovision 2018: Έτσι θα εμφανιστεί η Αρετή Κετιμέ στoν τελικό!
Eurovision 2018 με Ελληνικό αέρα και στοιχεία από παραδοσιακή μουσική.

Η φετινή Eurovision 2018 θα έχει σίγουρα μουσική εμπνευσμένη από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική και κουλτούρα.

Η Αρετή Κετιμέ, μια από τις πιο γνωστές εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής αποκάλυψε πως θα βγει στον ελληνικό τελικό.

Με όπλο της το σαντούρι και την εκπληκτική φωνή της ευελπιστεί να περάσει στον τελικό και να ταξιδέψει ως την Λισαβόνα που θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2018.

Όπως αποκάλυψε σε βίντεο που είδαμε στο Gossip tv «Τη σκηνή θα την μοιράζομαι με πέντε υπερταλαντούχες τραγουδίστριες, οπότε καταλαβαίνετε πως είναι μια καθαρά γυναικεία υπόθεση και ίσως σε όλο αυτό να υπάρχει κι ένας συμβολισμός»,;έπειτα συμπλήρωσε πως «Το τραγούδι μιλάει για τις κραυγές των λαών, συνάμα είναι και ψυχική κάθαρση, ανάταση που έρχεται στο ρεφραίν και αυτό είναι και το μήνυμα μας, ότι όλα μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή».

Δείτε το απόσπασμα:

 

Πώς έγινε όμως η διαδικασία επιλογής των Ελληνικών τραγουδιών;

Μέχρι πρότινος η επιτροπή της ΕΡΤ που αποτελείται από έναν αριθμό μουσικών και παραγωγών της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, δεχόταν τις προτάσεις των διάφορων δισκογραφικών εταιριών και τις μελετούσε για να βγάλει τελικά τους καλύτερους για συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision 2018.

Σημειώνεται βέβαια, ότι τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που πήραν το «οκ» από την καλλιτεχνική επιτροπή δεν περνούν αυτομάτως και στον ελληνικό τελικό για την ανάδειξη της οριστικής συμμετοχής.

Θα πρέπει οι δισκογραφικές εταιρίες που εκπροσωπούν τον εκάστοτε καλλιτέχνη να διασφαλίσουν στην ΕΡΤ ότι θα πράξουν τα δέοντα για την προώθηση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Τότε και μόνο τότε θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο θα ετοιμάσουν βαλίτσες για το ταξίδι τους στη Λισαβόνα.

Η νέα επιτροπή από πρόσωπα της ΕΡΤ για τη Eurovision 2018, που πραγματοποιεί έναν κύκλο επαφών με τις δισκογραφικές εταιρείες και οι οποίες πρέπει να διασφαλίσουν στα επτά μέλη της ότι αν πάρουν το χρίσμα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας θα αναλάβουν τα έξοδα που πρέπει να αναλάβουν, όπως το κόστος της παραγωγής για τη σκηνική παρουσία, το βίντεο κλιπ και την προώθηση. Όλη αυτή η διαδικασία έχει συγκεκριμένο σκοπό! Να μην ακουστεί σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο ότι «η ΕΡΤ πετά λεφτά για το πανηγυράκι της Eurovision 2018».

 

Τα πράγματα όμως πήραν άλλη τροπη όταν η επιτροπή της ΕΡΤ για τη Eurovision 2018 διαπίστωσε ότι δύο από τους πέντε φιναλίστ είχαν προκριθεί έχοντας μεν ελληνικό στίχο, αλλά όχι ελληνικό ηχόχρωμα. Οι απαιτούμενοι όροι συμμετοχής όμως, ζητούσαν και τα δύο από τον ιδανικό υποψήφιο.

Έτσι, μοιραία, ο Τόνι Βλάχος με το Baila Jazz και οι Duo Fina με το Ίδιο Tempo κόπηκαν από την πεντάδα.

Ο Ελληνικός τελικός της Eurovision 2018 αναμένεται για το Φεβρουάριο 2018.

 

Δείτε επιπλέον: Eurovision 2018: Αυτά είναι τα ελληνικά τραγούδια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;