Εργασία: 5 τρόποι να καταλάβεις αν μια αγγελία εργασίας είναι αξιόπιστη ή όχι
Εργασία και χαρά λέγανε κάποτε! Άν όμως είσαι πρωτάρης και δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις αξιόπιστες και μή αγγελίες, μόνο σε χαρά δεν θα σου βγεί!

1. Άμεση πρόσληψη. 

Όταν υπάρχει σε μια αγγελία ο όρος «άμεση πρόσληψη», συχνά συνδέεται με την πρόσληψη πολλών ατόμων – και αφορά κυρίως θέσεις εργασίας με βασικό χαρακτηριστικό τον προσωρινό τους χαρακτήρα ή εργασία εξωτερικού χώρου (π.χ. διανομή φυλλαδίων).

2. Υψηλό εισόδημα. 

Φράσεις του τύπου «αυξήστε το εισόδημά σας», οι οποίες δεν συνοδεύονται από άλλη αναφορά στα επιθυμητά προσόντα των υποψηφίων, αφορούν κυρίως σε πωλήσεις σε εξωτερικό χώρο. Γενικά, η αναφορά της αμοιβής υποδεικνύει μια τακτική προώθησης εκ μέρους του/της εργοδότη/τριας με στόχο την προσέλκυση υποψηφίων για την άμεση κάλυψη της θέσης η οποία σου εγγυόμαστε, δεν θα είναι και πολλά υποσχόμενη.

3. Απασχόληση στο χώρο σας. 

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με αγγελίες που αναφέρονται σε «απασχόληση στο χώρο σας». Συνήθως οι αγγελίες αυτές αντιστοιχούν σε αναξιόπιστες προτάσεις συνεργασίας και απάτες.

4. Εσωτερική θέση γραφείου. 

Με δεδομένο ότι όλες οι θέσεις γραφείου είναι εσωτερικές ο όρος αυτός συχνά είναι «ύποπτος». Μια τηλεφωνική επαφή θα σε πείσει.

 

5. Αβασάνιστα, αβέβαιο μέλλον κ.λπ. 

Oι λέξεις «αβασάνιστα», «αβέβαιο μέλλον» κ.λπ. συχνά χρησιμοποιούνται από ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας και δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις αξιόπιστες αγγελίες. Μην τις κοιτάζετε καν, χάνετε τον χρόνο σας

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;