O Dimitri Kopsis μιλάει στο neolaia.gr
Ο νεαρότατος τραγουδιστής και συνθέτης μας μιλά για τη μουσική, για τη σύνθεση και τα όνειρά του!

Photo credits: Γιάννης Μπουρνιάς

Είσαι μόλις 17 χρονών και όμως έχεις μπει ήδη στη διαδικασία της σύνθεσης. Πώς έγραψες το πρώτο σου κομμάτι;

Από μικρός πειραματιζόμουν με μελωδίες αλλά δεν μπορούσα να τις αποτυπώσω γιατί δεν είχα μάθει ακόμα κάποιο μουσικό όργανο. Επομένως οι περισσότερες απλώς διαγράφονταν από το μυαλό μου. Στα 11 μου ξεκίνησα να μαθαίνω πιάνο και τότε άρχισα και να γράφω μελωδίες πιο εντατικά, μέχρι που 4 χρόνια αργότερα, στα 15 μου κατάφερα να ολοκληρώσω το πρώτο μου κομμάτι και ένοιωσα μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό γι αυτό.

Ποια είναι τα ερεθίσματα σου, τα πράγματα που σε αγγίζουν και σε εμπνέουν μουσικά;

Τα πράγματα που με εμπνέουν να γράψω μουσική είναι πραγματικά πολλά.Τα κοινωνικά θέματα με ευαισθητοποιούν περισσότερο, αλλά και τα έντονα συναισθήματα είτε αρνητικά, είτε θετικά. Έχει τύχει για παράδειγμα, να αναφέρεται κάποιο δυσάρεστο γεγονός στις ειδήσεις και να μου δημιουργείται η ανάγκη να γράψω κάτι γι΄αυτό.

Υπάρχει κάποιος τραγουδιστής ή συνθέτης που έχει στο μυαλό σου ως “ΤΟ πρότυπο”;

Φυσικά και υπάρχει! Δεν πιστεύω οτι υπάρχει δημιουργός που ασχολείται με την μουσική χωρίς να έχει πρότυπα. Στην δική μου περίπτωση είναι ο Ed Sheeran και η Sia. Νιώθω οτι αυτοί οι δύο καλλιτέχνες ήταν ένας σοβαρός παράγοντας για να ασχοληθώ και εγώ με τη σύνθεση και γενικότερα με τη μουσική. Από πολύ μικρός, θυμάμαι να ακούω τη μουσική τους και να νιώθω χαρούμενος. Να αισθάνομαι, οτι κάπου, κάποιος καταλαβαίνει τα προβλήματα μου και τα εκφράζει αντί για εμένα. Αυτό είναι που με οδήγησε και εμένα στην σύνθεση, να προσπαθώ να εκφράζω μουσικά τους τους προβληματισμούς των ανθρώπων και να εκφράζομαι και εγώ ο ίδιος μέσα από αυτούς. Άλλωστε αυτό ονομάζω επιτυχία. Να καταφέρεις να κάνεις τον κόσμο να εκφράζεται μέσα από εσένα και την μελοποιημένη κατάθεση της ψυχής σου.

Θες να πας πεις λίγα λόγια για το πρώτο σου single το “LUNATIC”;

Το «Lunatic» το έγραψα ως μουσικό θέμα για μια κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στην πόλη μου στα Χανιά. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος, μπορεί να ταυτιστεί με το τραγούδι, καθώς περιγράφει μια ερωτική κατάσταση που λίγο πολύ, όλοι έχουμε ζήσει. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουμε με ποιο τραγούδι θα ξεκινήσω δισκογραφικά, η εταιρεία παραγωγής μου η PROSPERO και οι συνεργάτες μου, ο Αντώνης Παλαμάρης και ο Μάριος Λάζαρος Ιωαννίδης που έχουν τη μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση της μουσικής μου, απ’ όλα τα τραγούδια που είχα γράψει πίστεψαν ότι αυτό είναι το κατάλληλο για το ξεκίνημά μου.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα;

Πραγματικά πιστεύω ότι η ελληνική μουσική σκηνή μπορεί να σταθεί ισάξια με αυτές άλλων χωρών. Γιατί έχει ταλαντούχους δημιουργούς που καλύπτουν διαφορετικά είδη μουσικής. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι καλλιτέχνες που με το αγγλόφωνο τραγούδι έχουν γνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια μεγάλη επιτυχία και αποδοχή όπως οι Last Drive, η Monika, οι Raining Pleasure, οι Planet of Zeus, οι Nightstalker, η Μαριέττα Φαφούτη. Το παράδειγμά τους μου δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσω κι εγώ να γράφω τα δικά μου τραγούδια και μάλιστα στα αγγλικά που ξέρω ότι αποτελεί έναν «παράγοντα δυσκολίας» αλλά μετά την ελληνική είναι η γλώσσα στην οποία μου αρέσει να εκφράζομαι ως δημιουργός.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον; Τι έχουμε να περιμένουμε από εσένα;

Τα όνειρα μου για το μέλλον είναι πάρα πολλά! Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να φτάσω σε ένα σημείο που οι άνθρωποι να μπορούν να εκφράζονται μέσα από τους στίχους και τη μουσική μου. Το νιώθω σαν προσωπικό καθήκον. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος γεννήθηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Άλλοι τον έχουν βρει, άλλοι είναι ακόμα στην αναζήτηση. Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος και ευγνώμων που τον έχω βρει και δουλεύω πάνω σε αυτόν μαζί με ανθρώπους που αγαπώ και θαυμάζω πολύ Το “lunatic “ είναι το πρώτο τραγούδι μιας δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζεται. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο single. Και βέβαια αγωνιώ για το αν θα το αγαπήσει ο κόσμος όπως το αγαπώ κι εγώ..

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;