Υπάρχει μία τεράστια παρανόηση στο θέμα των “λιπαρών” που πρέπει ή δεν πρέπει να καταναλώνουμε.
Αυτή η παρανόηση ξεκινά από την ονομασία λιπαρές τροφές που παραπέμπει κατευθείαν στο σωματικό λίπος που προσπαθούμε όλοι μετά μανίας να μειώσουμε.
Ωστόσο η διατροφή μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και ισορροπία. Γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν “καλές” μορφές λιπαρών που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στη διατροφή σου σήμερα κιόλας.
Οι τροφές που περιγράφω φέρουν πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό και πρέπει να καταναλώνονται, απλά θέλει έλεγχο στις ποσότητες. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις. Το ότι είναι υγιεινές δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα σε αδυνατίσουν…
1) Λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός)
Η αμερικανική ιατρική κοινότητα συνιστά την κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός τουλάχιστον, δύο φορές την εβδομάδα. Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης. Αν δεν σας αρέσει ο σολομός ο κατάλογος των λιπαρών ψαριών είναι μακρύς. Επιλέξτε τόνο, πέστροφα, σκουμπρί, κολιό ή σαρδέλες.
Ταυτόχρονα ο σολομός είναι και πεντανόστιμος! Φάτε τον ψητό ή στον ατμό και προσθέστε μπόλικο λεμόνι
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης
Όλοι οι τύποι εργασίας
23-01-2024
Αθήνα
1
Υπάλληλοι γραφείου
Μερική Απασχόληση
15-03-2024
Αργυρούπολη
590