Τέλος οι ουρές στην Εφορία: Δείτε εδώ τι αλλάζει!
Ριζικές αλλαγές στην εφορία και το σύστημα ετοιμάζονται από την Κυβέρνηση.

Την πλήρη κατάργηση των επισκέψεων των πολιτών στις εφορίες προβλέπει το σχέδιο με την ονομασία «Blue Print», που αναμένεται να ολοκληρώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έως το 2020 και το οποίο προωθεί την ηλεκτρονικοποίηση της επαφής του συναλλασσόμενου με την ΑΑΔΕ.

Μιλώντας στο συνέδριο Athens Law Forum On Taxation ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σημείωσε ότι το όραμά του είναι η Αρχή να γίνει μία φορολογική διοίκηση εφάμιλλη των αντίστοιχων διεθνών, ενώ επισήμανε ότι καθήκον όσων εργάζονται στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην ΑΑΔΕ είναι να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια στην εργασία τους, με αυτή που καταβάλλουν και οι φορολογούμενοι για να καταβάλλουν τους φόρους τους.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΑΑΔΕ, «Blue Print», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2020. Σε αυτό προωθείται η πελατοκεντρική προσέγγιση μέσω της ηλεκτρονικοποίησης της επαφής του συναλλασσόμενου με την ΑΑΔΕ, δηλαδή μέσω email, τηλεφώνου κ.λπ. και τη συστηματοποίηση των εγκυκλίων και των φορολογικών διατάξεων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προωθεί τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και έδωσε ως παράδειγμα το θέμα των προστίμων για τα τέλη κυκλοφορίας, η οποία θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και της ΑΑΔΕ και θα διευκολύνει τον πολίτη, καθώς για θέματα με εμπλεκόμενες πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απαιτείται μία μόνο επίσκεψη στο Δημόσιο από τον εμπλεκόμενο πολίτη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;