Κοινωνικό Μέρισμα 2017: Τι αλλάζει από φέτος - Πότε θα δοθεί;
Δείτε αναλυτικά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα 2017, θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι διαφωνούν με την απόδοσή του μόνο στα ασθενή στρώματα.

Πέραν της ενίσχυσης των μη εχόντων, το ποσό αναμένεται να κατευθυνθεί επίσης στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες αλλά και τη δημιουργία ταμειακού «μαξιλαριού» ασφαλείας πριν από τη λήξη του μνημονίου και την έξοδο στις αγορές.

Το οικονομικό επιτελείο -και με σχετικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου- επιθυμεί να διαθέσει μεγαλύτερο ποσό από το περσινό που θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως ο αριθμός των παιδιών, ώστε το «μέρισμα» να συμπεριλάβει πολλές ευάλωτες κατηγορίες, όπως συνταξιούχους και ανέργους, αλλά και κομμάτι της μεσαίας τάξης. Ωστόσο οι θεσμοί δεν επιθυμούν την άμεση ενίσχυση.

«Το κοινωνικό κομμάτι δε, θα επηρεάσει πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο θα πιάσει και πολλές ευάλωτες κατηγορίες, όπως συνταξιούχους και ανέργους, αλλά και κομμάτι της μεσαίας τάξης. Αθροιστικά, όπως έχω ξαναπεί, το σύνολο των παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς θα είναι διπλάσιο του περσινού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Τα ποσά που θα διανεμηθούν θα έχουν διαβάθμιση ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;