5 τρόποι να κερδίσετε σε οποιαδήποτε διαφωνία!
Αυτά τα 5 ψυχολογικά trick θα σε βοηθήσουν νε κερδίσεις σε οποιαδήποτε διαφωνία ή debate!

Η ζωή είναι γεμάτη αντιπαραθέσεις και σημεία διαφορών με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να έρθεις κάποια στιγμή σε ρίξη η σε διαφωνία με κάποιον. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό καθώς περιλαμβάνει ανταλλαγή απόψεων και αυτό είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί εποικοδομητικό και έτσι να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Πώς όμως πείθεις τον άλλον οτι έχεις δίκιο; Τσέκαρε τα 5 καλύτερα ψυχολογικά trick και μάθε!

1. Αρχικά, άσε τον αντίπαλο να αναπτύξει τις σκέψεις του.

Θα πρέπει να κάνεις ανοιχτές ερωτήσεις που ενθαρρύνουν τον αντίπαλο να εξηγήσει τη διαδικασία και τον τρόπο σκέψης σχετικά με το θέμα της αντιπαράθεσης. Δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με ακρίβεια με κάποιον, χωρίς πρώτα να κατανοήσεις τους λόγους που σκέφτεται έτσι, ή να κατανοήσεις το θέμα της όλης αντιπαράθεσης.

Πιθανότατα ο άλλος να ακούσει τις αντιρρήσεις σου, εάν τον αφήσεις να αναπτύξει τη σκέψη του πριν τον διακόψεις ή ξεκινήσεις μια αντιπαράθεση μαζί του.

2. Μιμήσου τη γλώσσα σώματος του αντιπάλου σου.

Ίσως δεν θέλεις να φανεί, αλλά η ανεπαίσθητη μίμηση του αντιπάλου είναι ένας καλός τρόπος να τον κάνεις να σε εμπιστευθεί, οπότε είναι πιο πιθανόν να ακούσει αυτό που θέλεις να πείς. Εάν το πρόσωπο με το οποίο έρχεσαι σε αντιπαράθεση κάθεται με σταυρωμένα πόδια, αντέγραψέ τον όσο πιο ανεπαίσθητα μπορείτε.

Μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε κάθε μεμονωμένη κίνηση, αλλιώς θα φανεί ότι τον σαρκάζεσαι! Το κλειδί είναι η φυσικότητα!

«Η αντιγραφή χτίζει συναίνεση. Συχνά μπορείς να αποφύγεις σοβαρά προβλήματα εδραιώνοντας μια δυνατή βάση μη-λεκτικης συναίνεσης πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση», προσθέτει ο συγγραφέας και επικοινωνιολόγος Nick Morgan.

3. Διατήρησε σταθερό eye contact μόλις ξεκινήσει η συζήτηση.

Μόλις ο αντίπαλος αρχίσει να μιλάει, βεβαιώσου ότι διατηρείς άμεση οπτική επαφή μαζί του όση ώρα μιλάει.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι αυτή η τεχνική κάνει τον αντίπαλο λιγότερο πιεστικό, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχεις εσύ το επάνω χέρι όταν έρθει η ώρα να αναπτύξεις τα δικά σου επιχειρήματα.

Μόλις αρχίσει ο αντίπαλος να μιλάει, βεβαιώσου ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της αντιπαράθεσης διατηρείς άμεση οπτική επαφή μαζί του.

 

4. Επανέλαβε το δικό του επιχείρημα, για να δείξεις ότι έχεις κατανοήσει το θέμα της αντιπαράθεσης.

Πριν ξεκινήσεις την ανάπτυξη των δικών σου επιχειρημάτων, βεβαιώσου ότι επαναλαμβάνεις τα επιχειρήματα του αντιπάλου σας στον ίδιο για να καταλάβει ότι έχεις αντιληφθεί το νόημα των λεγομένων του.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να αναπτύξεις εμπιστοσύνη με τον αντίπαλό σου, καθώς αποδεικνύει ότι τον άκουγες προσεκτικά, αντί να περιμένεις πότε θα έρθει η ώρα να εκθέσεις τα δικά σου επιχειρήματα. Όταν ο αντίπαλος αισθανθεί ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί, θα είναι πιο εύκολο να κάνεις την αντιπαράθεση πιο πειστική.

«Την ώρα της μάχης, συχνά μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση ανακλαστικά, χωρίς να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ακούσει και κατανοήσει την άλλη μεριά. Είναι χάσιμο χρόνου και μας κάνει να φαινόμαστε κακοί» εξηγεί ο Sims Wyeth.

 

5. Αναγνώρισε τα σημεία των επιχειρημάτων του αντιπάλου και ανέπτυξε τα δικά σου επιχειρήματα.

Εάν συμφωνείς με ορισμένα στοιχεία των επιχειρημάτων του άλλου, θα πρέπει να του το αναγνωρίσεις και μάλιστα να αναφερθείς ειδικότερα στο σημείο αυτό, πριν παρουσιάσεις τη δική σου επιχειρηματολογία. Αυτό θα βοηθήσει τον αντίπαλό σου να καταλάβει ότι λαμβάνεις υπ΄όψιν τα σημεία της επιχειρηματολογίας του, καθώς έτσι βεβαιώνεις αυτά που έχει δηλώσει.

 

Δες επίσης! Ποια είναι η μεγαλύτερη σεξουαλική διαφωνία μεταξύ αντρών και γυναικών;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1