10 πράγματα που δεν ήξερες για το Thor Ragnarok
Για τσέκαρε!

Έρχεται στις 2 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feel Good!

1. Στη Νορβηγική μυθολογία, «Ragnarok» σημαίνει «το τέλος του σύμπαντος». Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι αυτή η ταινία θα έχει σοβαρές σκηνές δράσεις.

2. Ο σκηνοθέτης Taika Waititi υποδύεται και έναν ψηφιακό χαρακτήρα, νέο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, τον Korg (τον συναντήσαμε πρώτη φορά σε κόμικ το 1962). Ο Waititi είναι γνωστός για το ότι παίζει κι ο ίδιος στις ταινίες του.

3. Τις μέρες που είχε και καθήκοντα ηθοποιού, ο σκηνοθέτης έπρεπε να φοράει μια γκρι εφαρμοστή φόρμα «στολισμένη» με μπαλάκια του πινγκ πονγκ κομμένα στη μέση: την ειδική στολή της τεχνολογίας του motion capture για τη δημιουργία ψηφιακών χαρακτήρων. Ήταν περίεργο να δίνει σκηνοθετικές οδηγίες ντυμένος έτσι!

4. Χαρακτήρες από τα κόμικς της Marvel που μεταπηδούν για πρώτη φορά στο Marvel Cinematic Universe περιλαμβάνουν την απόλυτη κακιά Hela (Cate Blanchett), την οποία γνωρίσαμε στο χαρτί το 1964, την τρομερή πολεμίστρια Valkyrie (Tessa Thompson), το 1971, τον εκτελεστή Skurge (Karl Urban), το 1964 και τον δικτάτορα του Sakaar, Grandmaster (Jeff Goldblum), το 1969.

5. Η Hela, μία από τις ισχυρότερες εχθρούς του Thor στα κόμικς, είναι η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια κακιά στις ταινίες της Marvel μέχρι σήμερα.

6. Η ταινία αυτή είναι η πρώτη στο Marvel Cinematic Universe που δεν έκανε γυρίσματα μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο το Νότιο Ημισφαίριο. Το Thor Ragnarok χρησιμοποίησε 9 στούντιο για χτίσιμο σκηνικών και γυρίσματα. Το Stage 9 των Village Roadshow Studios, το μεγαλύτερο στο Νότιο Ημισφαίριο, ολοκληρώθηκε λίγες βδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

7. Δύο από τα σετ στα Village Roadshow Studios (Asgard Piazza και Sakaar) είναι ίσα σε μέγεθος με δύο στάδια αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Χτίστηκαν σε τέσσερις μήνες με συνεργείο 450 ατόμων.

8. Ο κόσμος του Sakaar είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε ταινία της Marvel. Σχεδιάστηκε με έμπνευση από τα κόμικς του Jack Kirby, συν-δημιουργού του Thor μαζί με τον Stan Lee το 1962.

9. Η βετεράνος σχεδιάστρια κοστουμιών Mayes Rubeo έφτιαξε 2.500 κοστούμια για την ταινία – όλα τα υλικά ήρθαν από την Αυστραλία.

10. Τα γυρίσματα ήταν αρκετά επεισοδιακά και διασκεδαστικά: σε ένα τετραήμερο γύρισμα στο Brisbane, ο Chris Hemsworth και ο Tom Hiddleston συναντούσαν κάθε μέρα τους θαυμαστές τους, τους έδιναν δώρα κι έβγαζαν μαζί τους φωτογραφίες και καμιά φορά τους έδιναν πίτσα. Στην Αυστραλέζικη φύση έναν πύθωνας έπεσε πάνω στο συνεργείο από ένα δέντρο χωρίς, ευτυχώς, να κάνει κακό σε κάποιον. Τις ημέρες που η Cate Blanchett είχε γύρισμα, έβαζε το συνεργείο να κάνει μαζί της γυμναστική για να ξεκινήσει καλά η μέρα. Το πρωί, οι συνήθεις επισκέπτες των στούντιο πριν ξεκινήσει οτιδήποτε ήταν καγκουρό, ενώ το γύρισμα ευλογήθηκε από μια φυλή Μαορί της περιοχής την πρώτη μέρα δουλειάς. 84 μέρες μετά, την τελευταία μέρα, η φυλή επέστρεψε για μια υπέροχη τελετή τέλους.

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD ΚΑΙ ΣΕ 3D

Credits:
Director: Taika Waititi
Σενάριο: Craig Kyle, Christopher Yost, Eric Pearson, βασισμένο στα Marvel Comics: Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
Παραγωγοί: Victoria Alonso, Louis D’Esposito, Kevin Feige, Stan Lee
Παίζουν: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;