Ο σαρκασμός έχει περισσότερα οφέλη για σένα από ό,τι νομίζεις!
Τι αποκάλυψε έρευνα για τους σαρκαστικούς ανθρώπους!

Αυτό το κομμάτι είναι για αυτούς που το παίζουν έξυπνοι, που απαντούν στα πάντα, που είναι πνεύματα αντιλογίας και το χιούμορ είναι το όπλο τους. Αυτά τα άτομα μπορεί να κινδυνεύουν σωματικά από όσους σαρκάζονται ΑΛΛΑ ψυχικά…δίνουν ρέστα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο σαρκασμός στην δουλειά, σε κάνει πιο δημιουργικό άτομο.

Οι ερευνητές του Harvard, του Columbia και του European business school INSEAD, προσπάθησαν να μελετήσουν τον σαρκασμό για να δουν την επίδραση του στο άτομο. Αυτό που έκαναν είναι πως ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να κάνουν μια προσομοίωση συζήτησης.

Αρχικά, τα άτομα έπρεπε να πουν κάτι σαρκαστικό, ειλικρινές, ή να ακούσουν ένα σχόλιο που ήταν σαρκαστικό ή ειλικρινές, ή να κάνουν μια ουδέτερη συζήτηση.

Μετά,  έπρεπε να θυμηθούν κάποια φορά που είπαν ή άκουσαν κάτι σαρκαστικό, ειλικρινές ή ουδέτερο και στο τρίτο.

Τέλος, έπρεπε να φανταστούν κάτι σαρκαστικό, ειλικρινές ή ουδέτερο σαν ατάκα κλεισίματος σε ανέκδοτο.

Τελικά, μόλις τελείωσαν και οι 3 διαδικασίες, φάνηκε πως τα άτομα που βρίσκονταν υπό σαρκαστικές συνθήκες τα πήγαν καλύτερα από όλους.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, μια σαρκαστική ατάκα ενεργοποιεί την δημιουργικότητα σου επειδή σκέφτεσαι πιο αφηρημένα και τότε συνειδητοποιείς τι απόσταση υπάρχει ανάμεσα στην κυριολεκτική και την μεταφορική σημασία όσων λες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;