Εύκολες Συνταγές: Cheesecake με μπισκότα Oreo
Ένα υπέροχο cheececake με τραγανή βάση με μπισκότα Oreo καλυμμένο με σοκολατένιο γλάσο. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα το οποίο σίγουρα θα απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 1/2 πακέτα (των 176 γρ.) μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
1/2 πακέτο (των 176 γρ.) μπισκότα Oreo ψιλο-θρυμματισμένα
Για την επικάλυψη:
125 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας
70 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σχεδόν σε σκόνη και τα ρίχνετε σε ένα μπολ . Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο βάσης 21 εκ. και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση του. Το αφήνετε στην άκρη. Ψιλοθρυμματίζετε τα oreo στο multi.
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, αρχικά στη χαμηλότερη ταχύτητα αυξάνοντάς τη σταδιακά σε υψηλή ταχύτητα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα τυριού τμηματικά, λίγο τη φορά, μέσα στο μπολ με τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις, ώστε να ενσωματώνεται μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτετε στο μείγμα και τα ψιλο-θρυμματισμένο ορεο και ανακατεύετε απαλά με τη μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για την επικάλυψη: Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι όλα τα υλικά για την επικάλυψη και τα ζεσταίνετε, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ να “πέσει” η θερμοκρασία του μείγματος.
Στρώνετε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από τη κρέμα τυριού και τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες ή ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ για να σφίξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;