Γιατί μας τρομάζουν τόσο οι κλόουν;
Ως παιδιά τους λατρεύαμε, τώρα τι μας έχει πιάσει;

Με αφορμή την κυκλοφορία του “IT” που αναμένεται να μας παγώσει το αίμα, ας δούμε την εξήγηση πίσω από την φοβία που έχει αντικείμενο τους κλόουν.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Στίβεν Σόλτσμαν, το πιο τρομακτικό πράγμα πάνω σε έναν κλόουν είναι μόνιμο χαμόγελό του.

Σε παραστάσεις ή ταινίες, ο κλόουν μπορεί να τραυματιστεί ή να στεναχωρηθεί, ωστόσο, το χαμόγελο είναι εκεί, λες και δεν έχει άλλα συναισθήματα.

Αυτό προκαλεί ανασφάλεια ως θέαμα καθώς το άτομο δεν μπορεί να καταλάβει τι αισθάνεται πραγματικά. Ακόμη, ο περισσότερος κόσμος ερμηνεύει το χαμόγελο ως κάτι που δεν πάει τόσο καλά.

Σε όλα αυτά έρχεται να προσθέσει το υπερβολικό μακιγιάζ.  Τα διογκωμένα χαρακτηριστικά, αλλά και τα φαρδιά ρούχα συνδέονται με κάτι αφύσικο, που προκαλεί ανησυχία.

Επίσης, όπως η φοβία για τους κλόουν προκαλείται και από την πίεση που νιώθουν καθώς υπάρχει η συνεχής ανάγκη να επιβεβαιωθεί πως ο κλόουν θα τους κάνει να γελάσουν. Αυτό προκαλεί κι άλλη ανασφάλεια.

Συμπερασματικά, τα καλυμμένα χαρακτηριστικά και οι μάσκες, που κρύβουν τις εκφράσεις του προσώπου του κλόουν, προκαλούν φοβία.

Λογικό, έτσι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;