Game of Thrones: Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά της Lyanna Stark;
Ώρα να μάθουμε περισσότερα για τον χαρακτήρα που άλλαξε την πορεία των γεγονότων στο Game of Thrones!

Η Lyanna Stark έχει κατακλύσει τη σκέψη μας εδώ και τουλάχιστον δυο σεζόν Game of Thrones, χάρη στις ικανότητες του Bran να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που, χωρίς να έχει ‘ακουστεί’ πολύ, έχει συμβάλλει καθοριστικά στο πώς είναι το Westeros την στιγμή που ξεκινάει το Game of Thrones ενώ, ταυτόχρονα, αναμένεται να υπάρξει μέρος της μεγαλύτερης αποκάλυψης που έχει γίνει ποτέ.

Ας πάρουμε την ιστορία της από την αρχή!

Χαρακτηριστικά και προσωπικότητα

Η Lyanna περιγράφεται από όλους όσοι την ήξεραν ως όμορφη,με σκούρα μαλλιά,γκρίζα μάτια και μακρόστενο πρόσωπο που είναι χαρακτηριστικό των Σταρκ.

Ο Nedαναφέρει ότι,όπως και ο αδελφός του ο Brandon, έχει “το αίμα του λύκου” -ισχυρογνώμων,πρόθυμη,γενναία και θερμοκέφαλη.Την συγκρίνει με την κόρη του την Arya, η οποία είναι αγοροκόριτσο,στην εμφάνιση και στο χαρακτήρα,προσθέτοντας ότι η Lyanna θα κρατούσε ξίφος αν ο πατέρας τους το επέτρεπε.

Η Lyanna ίππευε τα άλογα σαν άνθρωπος του Βορρά.

Ο Robert ήταν ξετρελαμένος με τη Lyanna και παραμένει ακόμη ερωτευμένος μαζί της για πάνω από μια δεκαετία μετά το θάνατό της,σε σημείο να προκαλεί μεγαλα προβλήματα στο γάμο του με τη Cersei Lannister.

Ο Ned,ωστόσο,τονίζει ότι ο Robert ποτέ δεν ήξερε και τόσο καλά τη Lyanna και προτείνει ότι δε θα τα πήγαιναν και τόσο καλά με τον Robert όσο αυτός φαντάζεται.Ενώ ο Ρόμπερτ πιστεύει ότι η Lyanna δε θα διαφωνούσε ποτέ δημόσια μαζί του, όπως κάνει η Cersei,ο Ned λέει πως ο Robert είδε μόνο την ομορφιά της,και ποτέ δε θα αναγνώριζε την τόλμη και την δύναμη της θέλησής της.

Η Lyanna μπορεί να ήταν λιγότερο ενθουσιασμένη σχετικά με το γάμο σε σχέση με τον Robert,καθώς είχε πει στο Ned ότι η αγάπη του Robert γι’αυτήν δε θα τον εμπόδιζε να την απατήσει μετά το γάμο.

Η Arya Stark θυμίζει εμφανισιακά τη Lyanna,σύμφωνα με τον Eddard Stark.Η Margaery Tyrell λέγεται επίσης ότι μοιάζει στη Lyanna.

Σύντομη ιστορία

Η Lyanna Stark ήταν η μικρότερη αδελφή του Άρχοντα Eddard Stark και ήταν αρραβωνιασμένη με τον παιδικό φίλο του Nedτον Robert Baratheon.

Η αρπαγή της από τον Rhaegar Targaryen ήταν η αιτία που πυροδότησε την Επανάσταση του Robert και οδήγησε στην παρακμή της Δυναστείας των Targaryen.

Η Lyanna ήταν στο Winterfell όταν ο πατέρας της υποσχέθηκε να την παντρέψει με τον Robert Baratheon.

Εκείνο το ίδιο βράδυ εκμυστηρεύτηκε στον Eddard την άποψή της για τον Robert: ότι αυτός δεν πρόκειται να παραμείνει μόνο στο δικό της κρεβάτι,ότι δε θα είναι πιστός. Είχε ακούσει ότι ο Robert είχε μια νόθη κόρη στην Κοιλάδα του Άρρυν,προφανώς εννοώντας τη Μύα Στόουν. Ο Eddard προσπάθησε να την πείσει πως ό,τι έκανε ο Robert πριν τον αρραβώνα δεν είχε καμία σημασία και πως θα άλλαζε.Η Lyanna δεν πείστηκε.

Η Lyanna ήταν παρούσα στο Τουρνουά του Χάρρενχαλ.

Ο Rhaegar κέρδισε το τουρνουά και σόκαρε όλους τους παρευρισκόμενους προσπερνώντας τη σύζυγό του για να στέψει τη Lyanna, η οποία τότε ήταν ήδη αρραβωνιασμένη με τον Robert,ως Βασίλισσα του Έρωτα και της Ομορφιάς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Eddard Stark, εκείνη την ημέρα ο Rhaegar κατάφερε να νικήσει τον Brandon Stark, τον Γιον Ρόυς, τον Άρθουρ Ντέυν,και τον Barristan Selmy.

Ο Robert Baratheon ήταν μεταξύ των θεατών,μαζί με τον Jon Arryn και τον Ήον Χάντερ.

Τότε ο νικητής Rhaegar πέρασε βιαστικά με τον άλογό του μπροστά από την Elia Martell,απλώνοντας το στεφάνι της βασίλισσας της ομορφιάς στην αγκαλιά της Lyanna.

Το στεφάνι αποτελούνταν από μπλέ χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα.Εκείνη τη στιγμή “όλα τα χαμόγελα πάγωσαν”.Ο Selmy κατηγορεί τον εαυτό που απέτυχε να κερδίσει τον Rhaegar εκείνη τη μέρα,καθώς τότε θα είχε την ευκαιρία να στέψει τη δική του άρχόντισσα του έρωτα: την Ασάρα Ντέυν.

Λίγο καιρό μετά το τουρνουά,η Λυάννα απήχθη από την Ραίγκαρ με τη βοήθεια του Άρθουρ Ντέυν και του Όσγουελ Γουέντ.Η ιστορία (όπως τη διηγείται ο Ρόμπερτ Μπαράθηον) λέει πως ο Rhaegar πήρε τη Lyanna και τη βίασε.

Ο Barristan Selmy είναι πεπεισμένος ότι ο “Πρίγκιπας Rhaegar ήταν ερωτευμένος με την Αρχόντισσα Lyanna του,” όμως αυτή η αγάπη έστειλε χιλιάδες στο θάνατο.

Δες ακόμη: Game of Thrones: Ο κόσμος το έχει «χάσει» με τον ηθοποιό που παίζει τον Rhaegar Targaryen!

Μετά από την Επανάσταση του Robert και την ήττα των Targaryen, ο Ned κατευθύνθηκε στον Πύργο της Χαράς στα βουνά του Ντορν με έξι συντρόφους (Μάρτυν Κασσέλ, Θήο Γουλ, Ήθαν Γκλόβερ, Μάρκ Ρύσγουελ, Χάουλαντ Ρηντ, Γουίλλαμ Ντάστιν), και βρήκαν τα τρία εναπομείναντα μέλη της Βασιλικής Φρουράς πιστά στη βασιλική οικογένεια – τον Σερ Άρθουρ Ντέυν,τον Σερ Όσγουελ Γουέντ,και ο Σερ Γκέρολντ Χάιταουερ – να φυλάνε τον πύργο.

Μόνο ο Νεντ και ο Χάουλαντ Ρηντ βγήκαν ζωντανοί από τη μάχη που ακολούθησε.Ο Νεντ βρήκε τη Λυάννα μέσα στον πύργο πάνω σε ένα “κρεβάτι γεμάτο αίματα”,ετοιμοθάνατη.

Εκεί διαπίστωσε πως η Lyanna είχε γεννήσει το παιδί του Rhaegar Targaryen, το οποίο και μαθαίνουμε στην σειρά πως ονόμασταν Aegon Targaryen. Η Lyanna έβαλε τον Ned να της υποσχεθεί πως θα προστατεύσει το μωρό και έπειτα ξεψύχησε. Το μωρό μεγάλωσε ως μπάσταρδος γιος του Ned Stark και πήρε το όνομα Jon Snow.

Δες περισσότερα: Game of Thrones: Γιατί το πραγματικό όνομα του Jon Snow έχει τόση σημασία!

Πηγή: wiki.westeros.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;