Προτάσεις για ψαρομεζέδες που θα απογειώσουν το γεύμα σου!
Kαλοκαιράκι, ουζάκι, ωραία φαγητά και γεύσεις που σίγουρα δεν απολαμβάνεις το ίδιο το χειμώνα.

Μιας και το καλοκαίρι είναι ξεκάθαρα η εποχή μας, υπάρχουν πολλά θαλασσινά πιάτα είτε παραδοσιακά είτε με πιο σύγχρονες παραλλαγές που αξίζει να δοκιμάσεις.

Σε περίπτωση που δε θέλεις να φας πολύ και ψάχνεις τον ιδανικό ψαρομεζέ για να συνοδέψεις το ουζάκι ή τσίπουράκι σου, εμείς είμαστε εδώ για να σου βρούμε τη λύση.

Χταπόδι: Ό,τι παραλλαγή και αν υπάρχει στον κατάλογο

Όταν σκέφτεσαι καλοκαίρι στην Ελλάδα, μια από τις πρώτες σκηνές που σου έρχεται στο μυαλο είναι τα χταπόδια απλωμένα έξω από ταβέρνες να σε περιμένουν να τα γευτείς.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορείς να συναντήσεις αλλά αυτές που σίγουρα ξεχωρίζουν είναι το μαριναρισμένο χταπόδι στα κάρβουνα σερβιρισμένο με σαλάτα ή φάβα.

Τώρα τελευταία συναντάμε όλο και πιο συχνά στο μενού εστιατορίων τους χταποδοκεφτέδες που πίστεψε με είναι πεντανόστιμοι και σίγουρα αξίζει να τους δοκιμάσεις.

Γαύρος: Όσο πιο κόκκινος, τόσο πιο απολαυστικός

Ο νούμερο ένα ουζομεζές είναι με διαφορά ο γαύρος. Ειδικά εάν είναι μαρινάτος με ντοματίνια και σκόρδο είναι σκέτη… απόλαυση!

Σαρδέλες: Υγιεινή και πεντανόστιμη

Οι παραδοσιακές σαρδέλες δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Μπορείς να τις συναντήσεις είτε στο φούρνο, λεμονάτες είτε ψητές, ακόμη και παστές. Ένα ιδιαίτερα θρεπτικό ψάρι που μπορεί να μη σου “γεμίζει” το μάτι εμφανισιακά αλλά γευστικά είναι το κάτι άλλο.

Αθερίνα τηγανιτή ή αλλιώς το ψάρι – τσιπς

Η Αθερίνα είναι το ψάρι έκπληξη της υπόθεσης. Το γνωστό και ως ψάρι – τσιπς επειδή γίνεται πάντα τηγανιτό και είναι αρκετά μικρό, είναι απλά πεντανόστιμο και με διαφορά ένας από τους καλύτερους μεζέδες.

Mύδια σαγανάκι ή γαρίδες σαγανάκι: Oι μεζέδες πειρασμοί

Για να σπάσει η μονοτονία του ψαριού, πάμε στα θαλασσινά γενικότερα και εδώ συναντάμε δύο μεζέδες πειρασμούς. Είτε επιλέξεις μύδια σαγανάκι είτε γαρίδες σαγανάκι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς και 3-4 φέτες ψωμί για να μη χάσεις την υπέροχη συνοδευτική σάλτσα.

Tαραμοσαλάτα για να δώσεις χρώμα στο τραπέζι σου

Θα ήταν ένα ελλιπές άρθρο χωρίς τη ταραμοσαλάτα που όλοι έχουμε συνδυάσει με την Καθαρά Δευτέρα αλλά είναι πάντα στον κατάλογο και μας περιμένει να την επιλέξουμε.

Βρες στο deliveras.gr το πλησιέστερο εστιατόριο για να παραγγείλλεις online θαλασσινά!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;