Φουσκωμένη κοιλιά: 3+1 φρούτα που πρέπει να αποφύγεις
Αν δεν θες να πας στην παραλία και να σε ρωτούν πόσες μπύρες έχεις πιει στην ζωή σου, απόφυγε αυτά τα φρούτα πριν την παραλία!

Δεν αντιλέγουμε. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πάρα πολλές βιταμίνες που είναι σημαντικότατες για τον οργανισμό μας ενώ ταυτόχρονα μας δροσίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

Το θέμα είναι, όμως, πως κάποια φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή καθώς προκαλούν περισσότερο φούσκωμα από ότι θα θέλαμε να έχουμε στην κοιλιά μας όσο κυκλοφορούμε έξω.

 

Ποια είναι αυτά;

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν σημαντικές ποσότητες φρουκτόζης. Η συγκεκριμένη ουσία είναι ένα σάκχαρο που δεν διασπάται σε μικρότερα μόρια από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να κατευθύνεται στο έντερο και να τρέφει τα βακτήρια του. Το αποτέλεσμα είναι παραγωγή αερίων και την συνέχεια την φαντάζεσαι.

Αχλάδι

Τα αχλάδια περιέχουν πηκτίνη, μια ουσία που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και σε κρατάει “γεμάτο”. Δυστυχώς, όμως, περιέχουν και σορβιτόλη, η οποία προκαλεί φου΄σκωμα σε πολλούς γιατί απορροφάται πιο αργά από το λεπτό έντερο.

Βατόμουρα

Όλα τα μούρα περιέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, ωστόσο, τα σάκχαρα τους διασπώνται εξίσου δύσκολα με του αχλαδιού από το λεπτό έντερο. Το αποτέλεσμα είναι…αέρια και φούσκωμα, κυρίες και κύριοι.

Μάνγκο

Αυτό το εξωτικό φρούτο περιέχει φρουκτόζη και μια διακριτική ποσότητα γλυκόζης. Η ανισορροπία αυτή οδηγεί σε φούσκωμα και αέρια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;