Που πάει το λίπος όταν το
Εξαφανίζεται; Απορροφάται; Τι γίνεται;

 

Έχεις πάρει απόφαση να χάσεις βάρος και ξεκινάς δυναμικά το πρόγραμμα σου με γυμναστική και διατροφή. Μετά από λίγο καιρό, τα αποτελέσματα είναι εμφανή πάνω στο σώμα σου όμως μια είναι η απορία που σε τρώει: Που πήγε το λίπος που έχασες και “είναι δυνατον να επιστρέψει;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal («When somebody loses weight, where does the fat go?») από τους Dr. Ρούμπεν Μέερμαν και Dr. Αντριου Μπράουν,  το λίπος δεν γίνεται ενέργεια αλλά αντιθέτως αποβάλλεται με την…ανάσα σου.

Πράγματι, το λίπος βγαίνει από το σώμα μας υπό την μορφή του διοξειδίου του άνθρακα.

 

Αναλυτικότερα, όταν καταναλώνεις πολλους υδατάνθρακες ή πρωτεϊνες, το σώμα τα χρησιμοποιεί για να τα μετατρέψει σε χημικές ενώσεις που ονομάζονται τριγλυκερίδια που αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα. Οι χημικές αυτές ενώσεις αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο. Έτσι, όταν ο οργανισμός αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις ενώσεις, απελευθερώνεται ο άνθρακας που υπάρχει.

 

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν πως α όργανα του σώματος που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους αλλά και λίπους είναι οι… πνεύμονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;