Γιατί ο κόσμος μένει σε δυστυχισμένες (ή τοξικές) σχέσεις;
Όσο και να αγαπάς τον άλλο, γιατί να μείνεις σε κάτι που σου κάνει κακό;

Oι σχέσεις ξεκινούν πάντα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, με τον λεγόμενο «μήνα του μέλιτος» όμως, όταν διαρκούν αρκετό καιρό, οι ισορροπίες αλλάζουν!

Σε κάποιες περιπτώσεις τα αρνητικά ξεπερνούν σταδιακά τα θετικά και η σχέση σταματά να είναι υγιής. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες γίνονται καθημερινό φαινόμενο, πράγμα που τα μέρη της σχέσης γνωρίζουν πως δεν είναι καλό, αλλά δεν χωρίζουν.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κάποιος μένει σε μια τέτοια σχέση;

Την απάντηση δεν θα την περίμενες ποτέ.

Δεν συμβαίνει λόγω του φόβου της μοναξιάς ή της ανασφάλειας. Σύμφωνα με έρευνα του L&C Mortgages, εκατομμύρια άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία παραδέχονται ότι επιλέγουν να μένουν εγκλωβισμένοι σε μια σχέση γεμάτη δυστυχία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μόνο και μόνο επειδή αυτό θα τους επιτρέψει να ζήσουν κάτω από τη δική τους στέγη.

Η έρευνα διαπίστωσε πως τα άτομα αυτά αγγίζουν τα 1.8 εκατομμύρια. Το 44% δηλώνει πως μένει με ένα σύντροφο περίπου περισσότερο από ότι θα ήθελε καθώς θέλουν να μαζέψουν από κοινού χρήματα για δάνειο ή προκαταβολή.

Ο ένας στους δέκα, μάλιστα, παραδέχεται πως θα παρέμενε σε μια κακή σχέση εάν αυτό σήμαινε πως θα αγόραζε το πρώτο του σπίτι.

Ο David Hollingworth από την L & C Mortgages ανέφερε σχετικά με αυτό:

«Το γεγονός, ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε μια σχέση που ίσως στην πραγματικότητα δεν θέλουν να είναι, ως μια από τις μόνες επιλογές τους είναι ενδεικτικό του «αγώνα» που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η αγορά ακινήτου είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κινήσεις που μπορεί κανείς να κάνει, αλλά δεν είναι σωστό οι άνθρωποι να θυσιάζουν τη συναισθηματική ευεξία τους, προκειμένου να επικεντρωθούν στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα τους.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;