Δες εδώ όλα τα οφέλη που έχουν τα θαλασσινά στην υγεία σου!
Και να ξέρεις είναι πολλά!

Τα θαλασσινά έχουν απίστευτα οφέλη για την υγεία μας και είναι σίγουρο ότι μόλις μάθεις ποια είναι θα θέλεις να τρως πολύ πιο συχνά!

1. Κάνουν καλό στην καρδιά

Μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πληθυσμοί της Αρκτικής έχουν χαμηλά επίπεδα καρδιακών παθήσεων. Ο λόγος; Τρώνε ΠΟΛΛΑ θαλασσινά.

Τα θαλασσινά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μπορούν να προστατέψουν την καρδιά και να μειώσουν τη χοληστερόλη στο αίμα.

Μια μελέτη έχει δείξει ότι μία επιπλέον μερίδα ψαριών ή θαλασσινών γενικότερα κάθε εβδομάδα μπορεί να μειώσει μέχρι και κατά το ήμισυ τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Παράλληλα, μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσουν τον κίνδυνο θρομβώσεων.

2.Αυτό με τα μάτια όντως ισχύει

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός σου έλεγαν να τρως πολύ ψάρι για να μην κάνεις μυωπία; Δεν έπιασε όχι επειδή δεν έτρωγες αρκετά αλλά επειδή η μυωπία είναι κληρονομική.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της όρασης όσων πάσχουν από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια κατάσταση που προκαλεί εκφύλιση του αμφιβληστροειδή και κάνει την όραση θολή.

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή περιέχουν επίσης ρετινόλη, μια μορφή της βιταμίνης Α που ενισχύει την νυχτερινή όραση. Γάτα είσαι.

3. Περιέχουν μια ατελείωτη λίστα με θρεπτικά συστατικά

Τα θαλασσινά παρέχουν στο σώμα πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως το ιώδιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι επίσης άριστες πηγές πολλών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και D.

4. Είναι τόσο νόστιμα που βοηθούν στην…κατάθλιψη!

Τα θαλασσινά μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Επίσης μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής (Seasonal Αffective Disorder-SAD), καθώς και την κατάθλιψη μετά τον τοκετό.

5. Εάν τρως πολλά θαλασσινά θα λάμπεις!

Τα θαλασσινά βοηθούν πρώτον στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και δεύτερον στην ανακούφιση συμπτωμάτων διάφορων παθήσεων όπως το έκζεμα!

Και αυτό γιατί το ψάρι είναι επίσης μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό του κολλαγόνου, μιας ουσίας.

+1 Χτίσε τις σωστές βάσεις σου. Τα θαλασσινά προστατεύουν και από την άνοια.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σε ποσοστό σχεδόν 60% από λίπος με ένα μεγάλο μέρος απ’ αυτά να είναι ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μάλλον γι’ αυτό το λόγο η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε άφθονα θαλασσινά είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από άνοια και από προβλήματα μνήμης στη μετέπειτα ζωή τους!

Γι’ αυτό τρώτε θαλασσινά, κάνει καλό!

Βρες στο deliveras.gr το πλησιέστερο εστιατόριο για να παραγγείλλεις online θαλασσινά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;