5 καλοκαιρινά πιάτα με θαλασσινά που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις

Το έχουμε πει και το λέμε ξανά, το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία να απολαύσεις πιάτα που δύσκολα βρίσκεις το χειμώνα.

By neolaia.gr Team 31 Ιουλίου 2017

Τα θαλασσινά ανήκουν ξεκάθαρα σε αυτή την κατηγορία.

Εμείς διαλέξαμε τα πέντε αγαπημένα μας θαλασσινά πιάτα που μπορείς να βρεις σε κάθε κατάλογο και νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνεις τη μεγάλη δοκιμή!

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Το χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια must επιλογή για πολλούς λόγους. Αρχικά, το τρίπτυχο χταπόδι, ούζο, παρέα σημαίνει καλοκαίρι. Ωστόσο, εάν θέλεις να χορτάσεις και όχι απλά να τσιμπήσεις λίγο, τότε μπορείς να το επιλέξεις με το μακαρονάκι. Ειδικά, εάν είναι σβησμένο με ούζο, θα πάθεις πλάκα.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις χταποδοπίλαφο με σπανάκι ή γλυκοπατάτες!

Μυδοπίλαφο

Αχ τα μύδια. Το μυδοπίλαφο δεν είναι φαγητό, είναι ιδέα. Αξίζει να το δοκιμάσεις γιατί ο γευστικός συνδυασμός θα σε απογειώσει.

Για τους πιο μεγάλους, τα μύδια είναι τα οστρακοειδή με τη λιγότερη χοληστερόλη, οπότε σίγουρα αξίζουν μια παραπάνω ιστορία.

Καλαμάρι γεμιστό

Η αλήθεια πως στο καλοκαιρινό δίλημμα καλαμαράκια τηγανιτά ή καλαμάρι γεμιστό, συνήθως κερδίζουν τα πρώτα. Μπορεί να έχουν κλέψει την παράσταση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το γεμιστό καλαμάρι δεν είναι μια γευστική πανδαισία. Εμείς πάντως το προτείνουμε σίγουρα!

Σουπιές ριζότο

Αυτό το πιάτο είναι η αναπάντεχη γκουρμεδιά που βρίσκουμε όλο και πιο συχνά σε εστιατόρια. Οι σουπιές είναι κάτι που λίγος κόσμος θα επιλέξει να παραγγείλει και το καταλαβαίνουμε, ούτε εμείς το κάναμε, μέχρι που δοκιμάσαμε. Do it!

Γαριδομακαρονάδα ή Αστακομακαρονάδα

Η αστακομακαρονάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο στομάχι σου και όχι δεν είμαστε υπερβολικοί. Ίσως λίγο.

Ωστόσο, επειδή είναι λίγο δύσκολο να την βρεις εύκολα φρέσκια και είναι γενικά πιο εξεζητημένο πιάτο, θα σου προτείνουμε τη γαριδομακαρονάδα που λατρεύουμε εξίσου.

Τη λατρεύουμε τόσο, που εδώ θα δεις γιατί πιστεύουμε ότι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο!

Βρες στο deliveras.gr το πλησιέστερο εστιατόριο για να παραγγείλλεις online θαλασσινά!