Σεισμός Κως: Εικόνες φρίκης στο νησί - Σοβαρές υλικές ζημιές & ατελείωτη αναζήτηση για εγκλωβισμένους!
Δυο νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες μετρούν οι Αρχές έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Ιουλίου!

Ο σεισμός που έλαβε τόπο στην Κώ κατάφερε να γίνει αισθητός σε ολόκληρο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και τις τουρκικές ακτές.

Η επόμενη μέρα έχει έρθει και ο κόσμος προσπαθεί να συμμαζέψει τις καταστροφές, να εντοπίσει τυχόν εγκλωβισμένους αλλά και να φροντίσει τους δεκάδες τραυματίες την ώρα που τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αποκαθίστανται.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση άγγιξε τα 6,4 Ρίχτερ και συνέβη στη 1:31 με το επίκεντρο να είναι υποθαλάσσιο και να εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το τουρκικό λιμάνι της Αλικαρνασσού.

Έπειτα, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός που άγγιξε τα 5,1 Ρίχτερ και εντάσσεται στην φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.

Δες ακόμη: Σεισμός Κως: Η στιγμή που τα γενέθλια κοπέλας μετατράπηκαν σε εφιάλτη! (βίντεο)

Σύμφωνα με το vimatisko.gr, υπήρξαν πολυάριθμες υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια (έσπασαν τζάμια κ.α.), ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά στο λιμάνι.

Το λιμάνι του νησιού υπέστη σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να προσεγγίσει το νησί το Blue Star Paros που συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο, αλλά και το Blue Star 2 το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σάμο, Κω και Ρόδο.

Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Η συνεχής σεισμική δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα να πανικοβληθούν όλοι οι κάτοικοι ενώ πολλοί έχουν απομακρυνθεί από τις οικείες τους καθώς φοβούνται τον μετασεισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;