Πώς ο εγκέφαλος σου σε
Και όμως, ο εγκέφαλος σου αντιδρά επιθετικά όταν τον ταλαιπωρείς πολύ!

Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι δικό μας αλλά ανήκει στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Νευροεπιστήμης. Συγκεκριμένα, σχετική ερέυνα έδειξε πως όταν δεν κοιμάσαι αρκετά ή καθόλου, ο εγκέφαλος σου ξεκινά και “καίει” τον εαυτό του. Ακριβώς αυτό που διάβασες.

Η ομάδα των ερευνητών συνέκρινε την εγκεφαλική δραστηριότητα τεσσάρων ομάδων ποντικών που κοιμόντουσαν από 8 ώρες έως και καθόλου για 5 μέρες, και εντόπισε κάτι παράξενο.

Οι νευρώνες των ξεκούραστων αλλά και των άυπνων ποντικιών συνέχισαν την ίδια δραστηριότητα καθαρισμού του εγκεφάλου που συμβαίνει όταν κοιμόμαστε, ωστόσο, οι εγκέφαλοι των άυπνων ποντικών πραγματοποιούσαν την διαστηριότητα σε απίστευτα γρήγορο ρυθμό, βλάπτοντας τελικά τον ίδιο τους τον εαυτό.

Κατά την διάρκεια του ύπνου, οι εγκέφαλοί πιάνουν δουλειά, καθαρίζοντας το σύστημα από τα τοξικά “απομεινάρια” της ημερήσιας νευρικής δραστηριότητας.

Όταν δεν κοιμόμαστε βαθιά, ο εγκέφαλος μας είναι σε υπερδραστηριότητα με αποτέλεσμα να “τρώει τον ίδιο του τον εαυτό”, όπως αναφέρουν απλοϊκά οι επιστήμονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;