Σήμερα η εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί - Θα αποκαλυφθεί εάν είχε νόθη κόρη ή όχι!
Η εκταφή έχει σκοπό την πραγματοποίηση τεστ DNA ώστε να επιβεβαιωθεί εάν ο Νταλί είχε κάνει νόθο παιδί!

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείου Dalí Theatre-Museum, στο Φιγκέρες της Ισπανίας, όπου κείτεται ο διάσημος ζωγράφος που απεβίωσε το 1989 σε ηλικία 84 ετών.

Το μουσείο θα είναι μη προσβάσιμο στους επισκέπτες κατά την διάρκεια της εκταφής και θα απογορευτεί η φωτογράφηση, είπε η Imma Parada, εκπρόσωπος του χώρου, σε ένα e-mail, προσθέτοντας πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Η απόφαση για την εκταφή ελήφθη από έναν Ισπανό δικαστή τον Ιούνιο που πέρασε ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Maria Pilar Abel που ισχυρίζεται πως είναι νόθο παιδί του Σαλβαδόρ Νταλί με μια υπηρέτρια.

«Αναζητώ την ταυτότητά μου, να βρω ποια είμαι», δήλωσε η Πιλάρ στο Reuters, την περασμένη εβδομάδα. «Θέλω μόνο να γίνει γνωστή η αλήθεια», πρόσθεσε.

Η Pilar γεννήθηκε στο Φιγκέρες το 1956 και δηλώνει πως δεν την ενδιαφέρουν τα χρήματα και η φήμη.

«Ο πατέρας μου αξίζει περισσότερο από αυτό», λέει.

Πρόκειται για μια διαζευγμένη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία εργάζεται ως χαρτορίχτρα σε ισπανικό κανάλι.

Η ίδια αναφέρει πως κατάλαβε πως κάτι συνέβαινε με τον Νταλί και την μητέρα της μέσα από τις διηγήσεις της γιαγιάς της αλλά δεν τόλμησε ποτέ να μιλήσει στον ζωγράφο και να του μιλήσει, παρότι τον έβλεπε συχνά στην πόλη τους.

«Ποτέ δεν μιλήσαμε γι’ αυτό, αλλά κοιταζόμασταν πολύ, με νόημα… Πώς θα μπορούσα να τον ρωτήσω;», είπε στο Reuters. «Ήμουν κοριτσάκι τότε», πρόσθεσε.

Η γυναίκα ζητά λήψη δείγματος DNA  από το «νεκρικό εκμαγείο» που είχε γίνει μεταθανάτια, κατά το βαλσάμωμα του Νταλί, αλλά τα αποτελέσματα περί πατρότητας θα ήταν ακαθόριστα, σύμφωνα με τον Guardian.

«Εχει καταστραφεί το DNΑ, ο Νταλί βαλσαμώθηκε»

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Ναρσίς Μπαρνταλέτ,  που είχε αναλάβει το βαλσάμωμα της σορού του Νταλί στην κατοικία του στο Τόρε Γκαλατέα του Φιγκέρες, «μπορεί να έχει καταστραφεί η γενετική του δομή» λόγω των υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί με βάση τη φορμόλη και συνεπώς να αποβεί άκαρπη η όλη εκταφή.

Ο γιατρός θεωρεί «δεν υπάρχει κανείς πιο ανυπεράσπιστος από έναν νεκρό χωρίς οικογένεια».

Σύμφωνα με την Άβελ, πάντως, ο γύψος του εκμαγείου ενδέχεται να έχει διατηρήσει αρκετό γενετικό υλικό.

Ο Μπαρνταλέτ τονίζει, όμως, πως«ήταν αδύνατον να βρεθεί το εκμαγείο, διότι απλούστατα δεν το πήραμε, επειδή εάν το κάναμε θα είχαμε καταστρέψει τα φρύδια και το (διάσημο) μουστάκι του».
Κατά τη στιγμή του θανάτου του, ο Νταλί είχε βηματοδότη.

Το πιστοποιητικό θανάτου του μεγάλου ζωγράφου αναφέρει πως ο Σαλβαδόρ Νταλί πέθανε στο νοσοκομείο του Φιγκέρες στις 10.15 της 23ης Ιανουαρίου 1989, σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο γιατρός  Μπαρνταλέτ, που είχε υπογράψει και ο ίδιος στο πιστοποιητικό, είπε πως βρισκόταν στον θάλαμο όταν ο ζωγράφος άφηνε την τελευταία του πνοή. Ο ίδιος αναφέρει πως ο Νταλί πέθανε  τριάντα λεπτά αφότου αναγράφεται στο επίσημο πιστοποιητικό.

«Κατά τη μισή ώρα αυτή, ο δάσκαλος είχε σταματήσει να αναπνέει, είχε γραμμικό εγκεφαλογράφημα, αλλά η καρδιά του συνέχιζε να κτυπά, χάρις στη βοήθεια του βηματοδότη», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στη La Vanguardia.
Ο ιατροδικαστής που γνώριζε τον θαυμασμό που έτρεφε ο Νταλί για τη σύγχρονη τεχνολογία αποφάσισε να μην αφαιρέσει τον βηματοδότη, «ως μικρή σπονδή κι αναγνώριση του τι σήμαιναν για εκείνον τα μικρά θαυματουργά μηχανήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;