Εταιρεία απέδειξε πόσο μεγάλα θύματα του Wi-Fi είμαστε!
Η φάρσα που κατάφερε να ξεγελάσει περίπου 22.000 ανθρώπους!

Και όμως, 22.000 είναι οι άνθρωποι που έπεσαν στην παγίδα της εταιρείας Purple και τώρα θα χρειαστεί μάλλον να καθαρίσουν τουαλέτες και πολλά άλλα επειδή…δεν διάβασαν τους όρους και τις προϋποθέσεις προτού αποδεχτούν.

Η εταιρεία έστησε αυτήν την φάρσα για να επιστήσει την προσοχή του κοινού σχετικά με το τι συμφωνούν προκειμένου να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi.

Με αυτόν τον τρόπο, περίπου 22.000 άνθρωποι βρέθηκαν να έχουν δεσμευτεί νομικά να συμπληρώσουν 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας, κατά την διάρκεια των οποίων θα καθαρίσουν χημικές τουαλέτες σε φεστιβάλ, θα ξεκολλήσουν τσίχλες από πεζοδρόμια ή θα βοηθήσουν «με τα χέρια τους στην απόφραξη αποχετεύσεων».

Σύμφωνα με την Guardian, η εταιρεία αποφάσισε να πειραματιστεί βάζοντας αυτές τις προτάσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις για μια περίοδο δύο εβδομάδων και προσέφερε ένα βραβείο σε όσους έβρισκαν το λάθος το κείμενο και το έλεγαν.

Πόσοι το βρήκαν;

Ένα άτομο.

«Να καθαρίσετε τις τουαλέτες του φεστιβάλ, να αγκαλιάσετε αδέσποτες γάτες και σκυλιά και να ξύσετε τσίχλες από τα πεζοδρόμια, είναι μόνο μερικά από τα καθήκοντα στα οποία έχουν συμφωνήσει οι άνθρωποι σε αντάλλαγμα για δωρεάν WiFi και δεν μιλάμε για μερικές εκατοντάδες άτομα που στάθηκαν άτυχα. Μιλάμε για 22.000 ανθρώπους οι οποίοι συμφώνησαν να ολοκληρώσουν 1.000 ώρες κοινωφελούς εργασίας, μετά την προσθήκη της συγκεκριμένης ρήτρας στους όρους και τις προϋποθέσεις», λέει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Όπως αναφέρει ο  Γκάβιν Γουίλντον, διευθύνων σύμβουλος της Purple, στην ιστοσελίδα «The Inquirer», «οι χρήστες θα πρέπει να διαβάζουν τους όρους πριν συνδεθούν σε κάποιο δίκτυο. Τι συμφωνούν, πόσα δεδομένα μοιράζονται και πόσα δικαιώματα παρέχουν στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών; Το πείραμά μας δείχνει ότι είναι πολύ εύκολο απλά να κάνεις τικ σε ένα κουτί και να συμφωνήσεις σε κάτι άδικο».

Έχουμε τρομάξει αρκετά ώστε να αρχίσουμε να διαβάζουμε είναι η αλήθεια!

Δες ακόμη: 5 λειτουργίες των Instagram Stories που μάλλον δε γνώριζες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;