Ο λόγος που δεν πρέπει να φορτίζεις κινητό το βράδυ!
Εάν βάζεις και εσύ το κινητό στην πρίζα πριν κοιμηθείς, μάλλον είναι καιρός να...το σταματήσεις.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το κινητό αδιάσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ιεροτελεστίας πριν πέσουμε για ύπνο. Ξαπλώνουμε, το βάζουμε στην πρίζα και ξεκινάμε να χαζεύουμε ό,τι social μέσο έχουμε.

Βρες το λάθος με την παραπάνω πρόταση.

Προφανώς είναι κακό να χαζεύεις το κινητό σου πριν κοιμηθείς, ωστόσο, αυτό που επίσης δεν είναι καλό είναι η φόρτιση του κινητού κατά την διάρκεια της νύχτας. Η φόρτιση που κρατάει τόσες ώρες σταδιακά αποδυναμώνει την αντοχή της μπαταρίας του λόγω της υψηλής συχνότητας που διέρχεται λόγω του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρακτικά, δεν χρειάζεται να το φορτίζεις καν μέχρι να φτάσει το 100%. Όταν φτάσει σε κατάσταση πλήρους φόρτισης κι εσείς δεν το αποσυνδέσετε, αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, πράγμα που φθείρει τη μπαταρία μακροπρόθεσμα.

 

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το φορτίζεις για λίγο μέσα στην μέρα, σε φάσεις που μπορείς να ελέγξεις  τα επίπεδα φόρτισης και να το αποσυνδέσεις όταν πρέπει.

Το καλύτερο για ένα κινητό είναι να είναι μεταξύ του 50% και του 80%. Το σημείο αυτό επιτρέπει στα φορτισμένα ιόντα να συνεχίσουν να προστατεύουν την μπαταρία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;