Το μυστικό για λιγότερους πονοκεφάλους!
Τι μπορείς να κάνεις για να μην επιμένουν οι πονοκέφαλοι;

Έχεις πάρει ό,τι παυσίπονο κυκλοφορεί στο σπίτι και ο πόνος δεν λέει να φύγει. Στις στιγμές αυτές που το ξεμάτιασμα φαντάζει η ιδανική επιλογή, υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να περάσει.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις μια ημικρανία είναι η ίδια σου η ψυχολογία.

Η έρευνα, που λες, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο  Semmelweis της Βουδαπέστης έδειξε πως αυτό που σε σώζει από το να αποκτήσεις ξανά πονοκέφαλο είναι το να είσαι ανοιχτός/-η σε νέες εμπειρίες.

Σπάσε την ρουτίνα κάνοντας διαφορετικά πράγματα, λέγοντας ‘ναι’ σε πράγματα που θα φοβόσουν αλλιώς.

«Ένας άνθρωπος που είναι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες φαίνεται να αυτοπροστατεύεται από τις ημικρανίες», είπε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Máté Magyar.

Οι ερευνητές παρατήρησαν την σύνδεση μεταξύ προσωπικών χαρακτηριστικών και συμπτωμάτων από ημικρανίες και κατάθλιψη σε περισότερα από 3000 άτομα με συχνούς πονοκεφάλους.

Οι συμμετέχοντες κρίθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια όπως η ευγένεια, εξωστρέφεια, ευσυνειδησία αλλά και το πόσο ‘ανοιχτοί’ είναι σε νέες εμπειρίες. Από την άλλη,  οι άνθρωποι που είναι πιο οξύθυμοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποφέρουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο χαρακτηριστικό σημείωσε το καλύτερο σκορ όσον αφορά τους μειωμένους πονοκεφάλους ενώ η οξυθυμία δημιουργούσε πιο έντονους πονοκεφάλους.

Ο όρος “ανοιχτός σε νέες εμπειρίες ” δεν σημαίνει να χοροπηδάς από την μια στην άλλη δραστηριότητα αλλά να βρίσκεις κάτι που σε βοηθά να ξεφεύγεις από την καθημερινή σου ρουτίνα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;