ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017:  Βαθμολογία και Υπολογισμός Μορίων
Πανελλήνιες 2017 αποτελέσματα δείτε τη βαθμολογία και υπολογίστε τα μόρια σας. Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2017;

Τα Aποτελέσματα Πανελλήνιες 2017 για τα ΓΕΛ θα αναρτηθούν στις 11:00 πμ στο results.it.minedu.gov.gr στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας απο τις 11 έως 1 το μεσημέρι αύριο. Παράλληλα την Παρασκευή 30-6-2017 το πρωί ως το μεσημέρι, οι Διευθυντές των Λυκείων θα παραλάβουν τις βαθμολογίες, ώστε το μεσημέρι της Παρασκευής 30-6-2017 οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια.

Ανοικτό είναι το σύστημα για το Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 όπου οι υποψήφιοι δηλώνουν τις σχολές προτίμησης τους ενώ βασικό στοιχείο για την συμπλήρωση του αποτελεί η ανάρτηση των βαθμών ώστε να γνωρίζουν ποιες επιλογές σχολών θα τους δώσουν τις καλύτερες ευκαιρίες για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί την Παρασκευή, αλλά το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Δείτε τον Υπολογισμό Μορίων για τις Πανελλήνιες 2017 εδώ: Υπολογισμός Μορίων

Συμφωνα με ένα πρώτο δείγμα επιδόσεων βαθμολογιών που έχει συλλεχθεί από βαθμολογικά κέντρα, αναμένεται – μεταξύ άλλων – άνοδος των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα, πτώση στα πολυτεχνικά και διατήρηση των ιατρικών σχολών στα περσινά, αρκετά υψηλά, επίπεδα.

Αυτό ανέφερε ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Χρήστος Κάτσικας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Οι 85.000 υποψήφιοι θα μάθουν (την Παρασκευή) τι έγραψαν», ανέφερε ο κ. Κάτσικας, εξηγώντας πως οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις με βάση τα παραπάνω διαθέσιμα στοιχεία, ο εκπαιδευτικός αναλυτής επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Μια πρώτη εικόνα που έχει σχηματιστεί από ένα δείγμα επιδόσεων βαθμολογιών των υποψηφίων, που έχουμε συλλέξει από βαθμολογικά κέντρα, δίνει σχηματικά το εξής: θα έχουμε σίγουρα άνοδο των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα, δασκάλων και νηπιαγωγών, τα οποία επιλέγουν διπλάσιοι υποψήφιοι σε σχέση με πέρσι».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, «όσον αφορά στα πολυτεχνικά τμήματα, φέτος τα περισσότερα απ’ αυτά θα έχουν πτώση των βάσεων, διότι οι επιδόσεις στα μαθηματικά, και κυρίως στο βαθμολογικό ορίζοντα 18 – 20 είναι πολύ χαμηλότερες από τις περσινές».

Δείτε περισσότερα νέα για τις βάσεις 2017

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;