Game of Thrones: Η θεωρία για τον Τζέιμι που ταρακούνησε τους fans της σειράς!
Η θεωρία εμφανίστηκε στο Reddit και ήδη έχει αποκτήσει αμέτρητους υποστηρικτές!

Η ιδέα ανήκει στον χρήση byrd82 του Reddit, ο οποίος κατάφερε να την τελειοποιήσει με την βοήθεια των άλλων fan του Game of Thrones.

Η θεωρία του είναι αρκετά ακραία ωστόσο έχει βασιστεί σε στοιχεία της σειράς και του βιβλίου οπότε μπορούμε να πούμε πως δεν είναι αβάσιμη.

Το post του Byrd82 ξεκινά με ανάλυση μερικών Βαλυριανών λέξεων. Οι λέξεις “χρυσό” και “χέρι” μεταφράζονται “aeksion” και “ondos” στην συγκεκριμένη γλώσσα. Επίσης, “άρχοντας” και “φως” μεταφράζονται “aeksio” και “onos”.

“Θα μπορούσε ένα λάθος στην μετάφραση να οδηγήσει στην δημιουργία μιας ολόκληρης θρησκείας;” ρωτάει ο φίλος μας. Θα μπορούσε ο πραγματικός σωτήρας να είναι το “Χρυσό Χέρι”;

Στην σειρά ακούμε αρκετές φορές πως αυτά τα λάθη στην μετάφραση είναι αρκετά συχνά (ο Μέιστερ Άμον ήταν ένας από τους χαρακτήρες που το ανέφεραν πρώτοι ως ζήτημα), οπότε δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως η μετάφραση είναι σωστότατη.

Δες ακόμη: Game of Thrones – Ο Ράμσεϊ Μπόλτον θα είναι όνειρο μπροστά σε αυτόν τον χαρακτήρα!

Θα μπορούσε ο Τζέιμι Λάνιστερ να είναι ο Άζορ Αχάι;

Ακούγεται αρκετά κουλό αλλά ας το επεξεργαστούμε ως ενδεχόμενο για ένα λεπτό. Η προφητεία λέει πως ο ήρωαες “δούλευε για 30 μέρες και 30 νύχτες μέχρι να τελειώσει το σπαθί”, προσθέτοντας πως όταν ο ήρωας έβαλε το ξίφος στο νερό για να το ενισχύσει και το σπαθί έσπασε.

Το πρώτο μέρος της προφητείας θα μπορούσε να μιλάει για το μπάνιο του Τζέιμι με την Μπριεν. Έβαλε τον εαυτό του στο νερό και τον ενίσχυσε αναλύοντας γιατί σκότωσε τον Mad King. Ο Τζέιμι είναι “σπασμένος” όπως το σπαθί στην προφητεία.

Ο Byrd82 θεωρεί πως “η σφηρυλάτηση του σπαθιού ενός ήρωα είναι μεταφορά για την σφηρυλάτηση του χαρακτήρα του”. Ενδιαφέρον, έτσι;

Το δεύτερο κομμάτι της προφητείας λέει πως “για να περάσει τον χρόνο του, έπιασε ένα λιοντάρι και πέρασε το ξίφος του στην καρδιά του, αλλά για άλλη μια φορά το ατσάλι έγινε κομμάτια”.

Σύμφωνα με την θεωρία του byrd82, η δεύτερη προσπάθεια του Τζέιμι να πετάξει το ξίφος του έγινε όταν ο Τύριον ήταν φυλακισμένος στην πρωτεύουσα. Ο Τζέιμι πάει να τον επισκεφτεί κρατώντας μια δάδα (φέρνει το φως και τέτοια;) και μετά πάει στον πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται σε ένα δωμάτιο γεμάτο με εικόνες από λιοντάρια.

Από την στιγμή που ο Τζέιμι επέτρεψε την φυλάκιση του αδερφού του, ο Τύριον μπορεί να είναι το φυλακισμένο λιοντάρι.

Στα βιβλία ο Τζέιμι ραγίζει την καρδιά του Τύριον λέγοντας του πως πάντα ήξερε πως η Tysha (μια γυναίκα από το παρελθόν του Τύριον που βιάστηκε μπροστά του με διαταγή του πατέρα του), δεν ήταν πόρνη. Ο Τζέιμι ήξερε πως ήταν η γυναίκα του.

Στην σειρά, ο Τάιγουιν είναι το λιοντάρι και ο Τύριο το ξίφος στην καρδιά του, πράγμα που συνέβη λόγω της παρέμβασης του Τζέιμι (για την οποία τα ακούει από τη Σέρσει).

Ας μιλήσουμε για την Νίσα Νίσα, την γυναίκα του Άζορ Αχάι στην προφητεία. Κατά την διάρκεια της τρίτης προσπάθειας του να φτιάξει την λεπίδα, ο ήρωας σκότωσε την γυναίκα του, περνώντας το από την καρδιά της. Η ψυχή της μαζί με το ατσάλι σχημάτισαν το Lightbringer.

Η σχέση του Τζέιμι με την Σέρσει διαμόρφωσε το Γουέστερος όπως είναι σήμερα και πολλοί πιστεύουν πως ο Τζέιμι θα την σκοτώσει σύντομα. Η προφητεία της αναφέρει πως θα την σκοτώσει ο μικρός τη αδερφός. Ο Τζέιμι γεννήθηκε δεύτερος και εκείνη πρώτη.

Έτσι, θεωρείται πως ο ήρωας θα είναι ο Τζέιμι.

Άλλες θεωρίες που συνδέονται

Όπως ανέφερε ένας άλλος χρήστης, υπάρχει ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο βιβλίο “A Sword of Storm”, όπου το χέρι του Τζέιμι περιγράφεται ως “φλεγόμενο”: “Το χέρι του έκαιγε […] μπορούσε ακόμη να νιώσει την φωτιά στο χέρι του και τα δάχτυλα του να γυρνάνε μέσα στις φλόγες. Τα δάχτυλα που δεν είχε πια.”

Η ιστοσελίδα “#Game of Thrones & Norse Mythology” (νορβηγική μυθολογία που χρησιμοποιεί ο Μάρτιν) υπογραμμίζει πως ο Τζέιμι είναι ο μόνος υπόψήφιος για την θέση του Αζόρ Αχάι καθώς φέρνει περισσότερο στον Τυρ, τον θεό του πολέμου με το ένα χέρι, τον ήρωα της ανθρωπότητας.

 

Δες ακόμη:

Game of Thrones: Τι μάθαμε από το τελευταίο trailer της 7ης σεζόν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;