Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017: 8 πράγματα που δεν ήξερες!
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017 είναι το σημερινό μας Google doodle!

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι παίζει με το νέο doodle της Google, έχουμε προετοιμάσει μια λίστα με ό,τι χρειάζεται να ξέρεις και την φέραμε εδώ.

1. Όπως αναφέρθηκε, η εκδήλωση θα λάβει τόσο σε χώρο που θα στολίσουν 796 υπάλληλοι και 100 διεθνείς διαιτητές.

2. Πρόκειται για το πολυπληθέστερο στην ιστορία του αθλήματος φεστιβάλ. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 871 αθλητές από 183 χώρες, των οποίων πολλές είναι ελληνικές.

3. Σε αυτό θα συναντήσουμε όλα τα χρυσά μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, και, ειδικότερα, από το σύνολο των 24 μεταλλίων του Ρίο, τα 21 θα εμφανιστούν στο Muju.

4. Σκοπός του τάεκβοντο  είναι να αναδείξει τις αρχές του Τάε Κουόν Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός Τσόι Χονγκ-χι μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Τάε Κουόν Ντο που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:

Ευγένεια (Γε Ούι)
Εντιμότητα (Γιομ Τσι)
Επιμονή (Ιν Νάε)
Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
Ακατάβλητο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ )

5. Το τάεκβοντό μπορεί να μας μαθαίνει τη χρήση των χεριών στη μάχη, Όχι μέσου άμυνας όσο και ως μέσου επίθεσης, αρα είναι μια πολεμική τέχνη που δίδει έμφαση στα λακτίσματα.

6. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα, απαγορεύονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στην πλάτη ,η γροθιά στο πρόσωπο (στο WTF),οι λαβές, τα κλεισίματα, το σπρώξιμο, το γύρισμα πλάτης, η εκούσια πτώση.

7. Οι κανονισμοί από το το 2014, έχουν γίνει αυστηρότεροι, όπου προστέθηκαν οι παρακάτω απαγορεύσεις (παραβάσεις): η ακούσια πτώση ελλείψει ισορροπίας, η οπισθοχώρηση περισσοτέρων των 3 βημάτων, χωρίς αμυντικό χτύπημα, η κυκλική κίνηση γύρω από τον αντίπαλο.

8. Οι δυο αντίπαλοι φοράνε κάσκα, θώρακα, σπασουάρ (προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα), επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, γάντια και προστατευτικό μασελάκι στα δόντια και μάχονται σε 3 γύρους των 2 λεπτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;