Game of Thrones: Φρέσκαρε τη μνήμη σου- Όλα όσα είδαμε στην τελευταία σεζόν!
Μια περιληπτική ανασκόπηση στο finale της σεζόν που μας πέρασε!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν δεν έχεις δει τον 6ο κύκλο, σταμάτα να διαβάζεις. SPOILERS!

Καλώς ή κακώς έχει περάσει ένας χρόνος και βάλε από την τελευταία φορά που είδαμε νέο κύκλο Game of Thrones στις οθόνες μας και, μαζί με το μάτι μας, έχει αρχίσει να παίζει και η μνήμη μας.

Το σόου φτάνει στο πιο πολυαναμενόμενο σημείο της πλοκής του, τον πόλεμο. Ο χειμώνας έχει έρθει και οι μάχες που μαίνονται βρίσκονται προ των πυλών. Πάμε να θυμηθούμε λίγο τι κλίμα επικράτησε αλλά και ποια ήταν τα βασικά γεγονότα της 6ης σεζόν!

Η Σέρσεϊ προκάλεσε πυρηνική καταστροφή

Περίπου. Στην τελευταία σεζόν βλέπουμε την Σέρσεϊ να φοράει την μαύρη, επιθετική στολή της, να σερβίρει στον εαυτό της ένα ποτήρι μερλό και να ανατινάζει το δικαστήριο μαζί με όσους είχε μέσα. Πάντα ακούγαμε για τις δυνατότητες του wildfire κατά την διάρκεια της σειράς, ποτέ δεν περιμέναμε, όμως, πως θα τις δούμε στις οθόνες μας.

Η έκρηξη αυτή μας στέρησε πολλούς βασικούς χαρακτήρες της σειράς μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Margaery, ο  Ser Loras, ο Lancel Lannister και ο High Sparrow.

 

 

Ο βασιλιάς Τόμεν αυτοκτονεί

Αυτή η απώλεια πάει μαζί με την έκρηξη στο δικαστήριο. Μόλις ο Τόμεν βλέπει την έκρηξη και άρα τον θάνατο της γυναίκας του, πηδάει από το παράθυρο.

 

Η Άρια βγάζει ονόματα από την λίστα της

Η νεαρή Άρια γυρνάει από το Μπράαβος στο Γουέστερος και ξεκινά να εκτελεί όσους της έκαναν κακό. Πώς το κάνει αυτό; Έχει μερικά έξτρα πρόσωπα στο τσεπάκι της για να μην την αναγνωρίζουν.

Πρώτος πάει στον αγύριστο ο Walder Frey, αφού του έχει ταϊσει τα παιδιά του σε μορφή πίτας.

Ο Τζον Σνόου είναι βασιλιάς του βορρά

Οι Σταρκς είναι ασυγκράτητοι. Με κάθε οίκο του Γουέστερος αποδεκατισμένο, οι Σταρκς φαίνεται πως ετοιμάζονται για comeback. Ο Τζον Σνόου χαίρει απίστευτου σεβασμού από τους άλλους Βόρειους και γίνεται αρχηγός τους, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται η Σάνσα γι’ αυτό. Το βλέμμα της στον Littlefinger μας αφήνει να αναρωτιόμαστε αν τον διαολοστέλνει με τα μάτια ή αν αναρωτιέται γιατί δεν έγινε εκείνη βασίλισσα.

Ο Βάρις προσελκύει κόσμο

Ο Βάρις ξέρει να ταξιδεύει στο Γουέστερος. Αυτή είναι μια αλήθεια. Ενώ κάποιοι χαρακτήρες, όπως η Μπριέν, έκαναν μήνες να φτάσουν σε κάποια μέρη, ο Βάρις καταφέρνει να είναι σε ένα επεισόδιο στον προορισμό του. Στην τελευταία σεζόν, τον βλέπουμε να φτάνει από το Meereen στο Dorne και να συνομιλεί με την Olenna και τις κόρες της. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου, όμως, είναι πίσω στην Daenerys. Πώς;!

Η Σέρσει είναι βασίλισσα, προς το παρόν

Δεν ξέρουμε ακριβώς πως συμπεράναν πως, επειδή πέθαναν όλοι, η Σέρσει πρέπει να γίνει βασίλισσα αλλά το κάνει με στυλ οπότε δεν θα φέρουμε αντίρρηση.

Η Daenerys ταξιδεύει

Μετά από ατελείωτη αναμονή, η Daenerys έχει μαζέψει τα πλοία της και ετοιμάζεται να πλεύσει για το Westeros για να κατακτήσει κόσμο. Χάρη στον Βάρις έχει τους Tyrell, τους Martell και τους Greyjoy με το μέρος της. Ας μην μιλήσουμε για τους δράκους, τους Ντοθράκι, τους Άσπιλους και τους δράκους της.

 

 

Η Μελισάντρε βρίσκεται στον δρόμο

Την καημένη, είχε καλό σκοπό, αλλά το να καις ένα μικρό κοριτσάκι ζωντανό δεν είναι δημοφιλής πρακτική. Μόλις η προδοσία της αποκαλύφθηκε από τον Ντάβος ενώπιον του Τζον Σνόου, εκείνος την έδιωξε.

 

Η Daenerys παρατά τον φίλο της

Είχαμε ξεχάσει πως η Daenerys έχει γκομενάκι αλλά, τουλάχιστον, η τηλεοπτική μεταφορά του Daario Naharis είναι ανέλπιστα σέξι. Στα βιβλία ο χαρακτηρας του έχει μακρύ μοβ μουστάκι..

Τέλος πάντων, ακόμη και χωρίς μωβ μουστάκι, ο Naharis δεν καταφέρνει να κρατήσει την Dany γιατί τα συναισθήματα της δεν είναι τα ίδια με τα δικά του.

 

Μαθαίνουμε τι υπάρχει σε εκείνον τον ρημαδοπύργο που βλέπει ο Μπραν

Ο Μπραν μας ταλαιπώρησε αρκετά με εκείνον τον μυστηριώδη πύργο όπου παρακολουθούσε τον νεαρό πατέρα του να μάχεται με φρουρούς Λάνιστερ. Μόλις καταφέρνει να μπει τελικά σε αυτόν τον πύργο, μαθαίνουμε πως είναι το μέρος που η Λιάνα Σταρκ φέρνει στον κόσμο τον Τζον Σνόου, το μπάσταρδο παιδί της με τον Ρέγκαρ Ταργκάριεν.

Πόσο ακραίο;

Α και τέλος, ο Σαμ φτάνει στην βιβλιοθήκη των Maester!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;