Οι περιπέτειες των προσφύγων μέσα από 5 ταινίες!
Ταινίες που έχουν αφιερωθεί στον αγώνα που δίνουν όσοι ξεριζώθηκαν με τη βία από το σπίτι τους!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η οποία γιορτάζεται από το 2001 κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, συγκεντρώσαμε ορισμένες ταινίες που αποτυπώνουν με ακρίβεια τις δυσκολίες που περνούν οι πρόσφυγες κατά την διάρκεια της αναζήτησης τους για στέγη και ασφάλεια μακριά από την πατρίδα τους.

Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν περίπου 65 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως που καθεστούν υπό το καθεστώς του πρόσφυγα. Θα έλεγε κανείς πως ζούμε την λεγόμενη “Εποχή του Πρόσφυγα”, με τις πολεμικές συγκρούσεις να εκτοπίζουν κάθε μέρα εκατοντάδες ανθρώπους από τις εστίες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης αυτής αποτελούν οι Σύριοι όπου -συνολικά- γύρω στα 13,5 εκατομμύρια έχουν διαφύγει από το τόπο γέννησης τους για να σωθούν από τον πόλεμο. Συγκεκριμένα, το 2016, 6 εκατομμύρια Σύριοι είχαν μετακινηθεί σε άλλα μέρη της χώρας για να ξεφύγουν ενώ γύρω στα 4.8 εκατομμύρια ζουν εκτός της Συρίας.

Into the Fire – The Hidden Victims of Austerity in Greece

Ένα δυνατό ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τις δυσκολίες που περνούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην Ελλάδα εν καιρώ κρίσης. Μπορεί τα πράγματα να είναι σκληρά για τους Έλληνες, φαντάσου, όμως, πως είναι για εκείνους που μόλις έφτασαν.

Eternity and a Day (1998)

Ένας διάσημος συγγραφέας, φτάνοντας στο τέλος της ζωής του, συναντά έναν νεαρό Αλβανό πρόσφυγα που είναι ένας από τους χιλιάδες “παράνομους μετανάστες” από την Ανατολική Ευρώπη που έρχονται στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να γυρίσει το παιδί σπίτι του.

In This World

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Αυτή η μοναδική ταινία ακολουθεί δυο Αφγανούς που αναζητούν άσυλο στις γύρω χώρες. Ο νεαρός Τζαμάλ και ο μεγαλύτερος ξάδερφος του Εναγιάτ ξεκινούν μια Οδύσσεια από την πακιστανική κατασκήνωση για πρόσφυγες προσπαθώντας να βρουν μια καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να επιβιώσουν ενός συστήματος εμπορίας ανθρώπων.

Welcome (2009)

Ο Μπιλάλ είναι 17 ετών, ένα νεαρό αγόρι από το Ιράκ. Ξεκινά μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Η ταινία ακολουθεί την καταθλιπτική πραγματικότητα του Calais, όπου άστεγοι πρόσφυγες χάνουν κάθε στοιχείο αξιοπρέπειας από την αστυνομία ενώ οι πολίτες που τους προσφέρουν φροντίδα ή στέγη φυλακίζονται ή συλλαμβάνονται.

The Land Between (2014)

Η καθημερινή ζωή των Αφρικανών προσφύγων που έχουν παγιδευτεί σε μια κατάσταση αναμονής και η βια που βιώνουν από τις Μαροκινές και Ισπανικές αρχές. Η ταινία εξερευνά ταυτόχρονα το αιώνιο ερώτημα “Πόσοι άνθρωποι είναι ικανοί να ρισκάρουν τα πάντα -ακόμη και την ίδια τους την ζωή- στην αναζήτηση για μια νέα, καλύτερη ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;