Τι ρόλο παίζει η σχέση πατέρα-κόρης στην εξέλιξη μιας γυναίκας!
Κάθε γονιός συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στο πώς θα εξελιχθούν τα παιδιά του!

Όσο σημαντική και αν είναι μητέρα στην καθημερινότητα ενός παιδιού, άλλο τόσο είναι και ο πατέρας. Αυτή είναι μια αλήθεια που δεν αλλάζει.

Όπως φαίνεται, όμως, ο πατέρας συγκεκριμένα παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα αλλά και της υγείας (!) ενός κοριτσιού.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό και συγγραφέα, Melissa Benaroya, ο ρόλος του πατέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ομαλή της κοινωνική, αλλά και βιολογική εξέλιξη μιας γυναίκας.

Οι γυναίκες που μεγάλωσαν με έναν θερμό, υποστηρικτικό πατέρα απολαμβάνουν διάφορα οφέλη. Αρχικά, έχουν καλύτερη κοινωνική και γνωστική ικανότητα ενώ, ταυτόχρονα, διαχειρίζονται και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε κάθε τομέα της ζωής.

Κοινώς, οι γυναίκες που μεγάλωσαν με έναν στοργικό πατέρα, είναι πιο πιθανό να μην πελαγώσουν ενώπιον ενός προβλήματος.

Τα καλά του στοργικού και υποστηρικτικού πατέρα, όμως, δεν σταματούν εκεί. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως η ποιότητα σχέσης πατέρα-κόρης επηρεάζει θετικά την ικανότητα της κόρης να διαχειρίζεται το στρες, όπως αποδεικνύεται από τα χαμηλότερα βασικά επίπεδα κορτιζόλης σε αντίστοιχες γυναίκες.

Έτσι, “οι γυναίκες με μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης τείνουν να έχουν χαμηλότερη αντιδραστικότητα σε στρεσογόνους παράγοντες και ενισχυμένους μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους”, υπογραμμίζει η Benaroya.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, τα κορίτσια που είναι δεμένα με τον πατέρα τους έχουν 43% αυξημένες πιθανότητες να έχουν καλούς βαθμούς στο σχολείο και 33% λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με άλλα παιδιά, να ξανακάνουν την ίδια τάξη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;