3 τρόποι που ο Χάρι Πότερ επιδρά θετικά στην ζωή μας!
Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την μέρα που ο μικρός μάγος, Χάρι Πότερ, μπήκε στην ζωή μας!

Ο Χάρι Πότερ έχει καθορίστει τεράστιο μέρος της παιδικής αλλά και εφηβικής μας ηλικίας, σε σημείο που θα λέγαμε με άνεση πως μας έχει διαμορφώσει -ως ένα σημείο- στα άτομα που είμαστε σήμερα.

Σου φαίνεται περίεργο; Και όμως, δεν είναι. Οι αξίες που μεταδίδει σχετικά με την φιλία, την οικογένεια, το θάρρος, κτλ, μόνο θετική επίδραση θα μπορούσαν να έχουν.

Αλλά για να μην μιλάμε γενικά, ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους ο Χάρι Πότερ μας έχει βελτιώσει σαν άτομα:

  • Μπορεί να σου πει πράγματα για τον χαρακτήρα σου

Σε ποιον οίκο του Χάρι Πότερ θεωρείς πως ανήκεις; Έρευνα που έγινε το 2015 έδειξε πως 4 οίκοι του Hogwarts έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα διαφορετικά είδη προσωπικότητας, με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί κανείς. Το Γκρίφιντορ συνδέεται με το θάρρος και τον ηρωισμό, το Χάφλπαφλ με την φιλία και την δικαιοσύνη, το Ρέιβενκλο με την εξυπνάδα και την οξυδέρκεια ενώ το Σλίθεριν με την φιλοδοξία.

  • Βοηθά στην όξυνση του νου και την διαχείριση του άγχους

Το διάβασμα βιβλίων μας βοηθάει γενικότερα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα άγχους μας ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρουν ένα μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα ενώ ταυτόχρονα διευρύνουν τους ορίζοντες μας και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

  • Διώχνει τις προκαταλήψεις

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, τα παιδιά που διαβάζουν Χάρι Πότερ είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν λιγότερες προκαταλήψεις απέναντι στις μειονότητες και να επιδεικνύουν υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ο ίδιος ο Χάρι Πότερ, που τάσσεται πάντα με τους περιθωριοποιημένους.

Δες ακόμη: Οι συμμαθητές του Χάρι Πότερ τότε και τώρα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;