Οι δήμοι της ΕΕ αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο! - Πότε θα εφαρμοστεί
Η νομοθετική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δωρεάν παροχή ασύρματων συνδέσεων στο Διαδίκτυο σε μέχρι και 8.000 δήμους της ΕΕ!

Η πρωτοβουλία θα χρηματοδοτηθεί από τον τρέχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ, ο οποίος αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ και τρέχει από το 2014 έως το 2020, και θα περιλαμβάνει κονδύλι 120 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv.

 

Οι πόλεις που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με “σειρά προτεραιότητας”, με κάποια μέριμνα να υπάρχει γεωγραφική ισορροπία μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Για ποιες πόλεις θα είναι ανοιχτό;

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε τοπική κοινότητα με δημόσια αποστολή και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αφορά στη χρηματοδότηση του κόστους εξοπλισμού και της εγκατάστασης.

 

Στόχος είναι η εγκατάσταση συστημάτων που θα προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi σε πλατείες, πάρκα, νοσοκομεία και άλλους εσωτερικούς ή εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με το Euractiv, τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ -το Συμβούλιο, το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή- αποφάσισαν ότι τα κονδύλια για την πρωτοβουλία αυτή θα προκύψουν από την αναθεώρηση του επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ.

Βέβαια, ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να γνωρίσει μεγαλύτερη αύξηση, πράγμα που συνεπάγεται πως είτε θα υπάρξει μεταφορά κονδυλίων είτε η χρηματοδότηση θα προκύψει από πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

«Στόχος είναι να συμφωνηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος και να οριστικοποιηθεί εγκαίρως ώστε να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2017», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Μαλτέζικη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;