Τι είπε ο Μπομπ Ντίλαν όταν παρέλαβε το Νόμπελ; Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα!
Θυμάσαι τι χαμός έγινε όταν το κέρδισε;

Τον Οκτώβριο του 2016 έλαβε τόπο ένα ιδιαίτερο γεγονός στον χώρο της μουσικής. Το Νόμπελ Λογοτεχνίας δόθηκε στον Μπομπ Ντίλαν, πυροδοτώντας αμέτρητες θετικές, και αρνητικές, αντιδράσεις, με πολλούς να αναρωτιούνται, μάλιστα, εάν η μουσική θεωρείται λογοτεχνία.

Ο Μπομτ Ντίλαν τελικά δεν εμφανίστηκε στην τελετή απονομής, αφήνοντας τόπο για άλλα τόσα σχόλια που να τον αποκαλούν υπερόπτη και φαντασμένο.

Ο 75χρονος Ντίλαν, ή όπως ονομάζεται κανονικά Άλαν Ζίμερμαν, είχε στη διάθεσή του έξι μήνες μετά την τελετή απονομής του Νόμπελ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη, για να παραδώσει την ομιλία του στην Ακαδημία.

Τελικά, όπως φαίνεται, τήρησε ην προθεσμία που του έδωσε η ακαδημία και παρέλαβε το βραβείο με μια ομιλία 4.000 λέξεων.

Η ομιλία έχει διάρκεια 28 λεπτά όπου και ο τραγουδιστής μεταφέρει το μήνυμα του στο κοινό με αποσπάσματα από μεγάλα λογοτεχνικά έργα (Moby Dick, Οδύσσεια, Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο), προσπαθώντας να εξηγήσει στο κοινό τη σχέση της μουσικής και των στίχων με τη λογοτεχνία και αν αυτή υπάρχει.

“Όταν κέρδισα το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αναρωτήθηκα πώς ακριβώς τα τραγούδια μου συνδέονται με τη λογοτεχνία. Ήθελα να το σκεφτώ καλά και να βρω τη σύνδεση και αυτό θα προσπαθήσω να διατυπώσω. Το πιο πιθανό είναι να γίνει στο περίπου, αλλά ελπίζω αυτό που θα πω να αξίζει τον κόπο και να είναι χρήσιμο” είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Άκουσε την όλη εδώ!

Δες ακόμη: Ο εγγονός του Bob Dylan κατακτά τις πασαρέλες…αλλά και την καρδιά όσων των βλέπουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;