Θες να μαζέψεις χρήματα για τις διακοπές σου; 5+1 τρόποι για να το καταφέρεις!
Η οικονομία δεν θέλει κόπο (ή στερήσεις), θέλει τρόπο!

Η μαγεία βρίσκεται στις εναλλακτικές. Να το θυμάσαι.

Το ότι θα προσπαθήσεις να μαζέψεις χρήματα για να κάνεις μπομπάτες διακοπές το Καλοκαίρι 2017 δεν σημαίνει πως θα στερηθείς τις εξόδους και τα ποτά σου, αλλά πως θα βρεις μερικούς καλούς τρόπους να εξοικονομείς χρήματα ώστε να σου μείνει τίποτα στην άκρη.

Αρχικά, κάνε ένα πλάνο του πόσα χρήματα έχεις τον μήνα, πόσα ξοδεύεις και πόσα θέλεις να βάλεις στην άκρη για τις διακοπές. Αφαίρεσε τα πάγια έξοδα και έπειτα, παίξε μπάλα μόνος/-η σου, ρυθμίζοντας το πρόγραμμα σου ώστε να μειώσεις τις σπατάλες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις πώς να αρχίσεις, έχουμε μερικούς τρόπους για σένα:

  • Μην τρως έξω

Εκτός αν το “τρως” σημαίνει ένα καλαμάκι στο χέρι που εντάξει, δεν είναι κάτι ακριβό, προσπάθησε να τρως από το σπίτι ή τουλάχιστον να κινείσαι με ένα τάπερ με φαγητό όσο είσαι έξω. Έτσι, θα αποφύγεις τα 5-10 ευρώ που θα έδινες σε φαΐ. Εάν η διαδικασία αυτή επαναληφθεί έναν-δυο μήνες, θα έχεις “σώσει” αρκετά χρήματα στην άκρη για να βγάλεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα ακτοπλοϊκά σου.

  • Καφές από σπίτι

Εάν παίρνεις έναν καφέ κάθε μέρα, σημαίνει πως ξοδεύεις περίπου 10 ευρώ την εβδομάδα και άρα 40-50 ευρώ τον μήνα. Γιατί να κάνεις τέτοια έξοδα; Πάρε τον καφέ με θερμός ή σε ειδικό ποτήρι από το σπίτι. Εάν δεν αντέχεις χωρίς καφέ απ’έξω, απλά μείωσε τους στους μισούς ανά εβδομάδα.

 

  • Δεν χρειάζεται να κάνεις φουλ μανικιούρ-πεντικιούρ

Καταλαβαίνουμε πως το να ΜΗΝ κάνεις πεντικιούρ ή μανικιούρ το καλοκαίρι είναι ιεροσυλία αλλά μπορείς απλά να “ανταλλάξεις” την επίσκεψη στην μανικιουρίστ με ένα μπουκαλάκι μανό. Λίγο κοστίζει. Πάρε ένα μπουκαλάκι και βάψε τα νύχια σου μόνη σου!

 

  • Βάλε τα ψιλά σου σε έναν κουμπαρά

Μπορεί τα ψιλά να σου φαίνονται ελάχιστα και ασήμαντα μέσα στο πορτοφόλι σου αλλά λίγο-λίγο θα δεις πως κάτι θα μαζευτεί με τον καιρό. Ποτέ μην υποτιμάς την δύναμη των ψιλών.

  • Μην βγεις για ποτάρες

Πρόσεξε τι είπαμε: Όχι μην βγεις για ποτό γενικά, μην βγεις για ποτάρες. Μιλάμε για εκείνες τις τεράστιες κοκτεϊλάρες που θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Άσε τα highλίκια, εδώ μαζεύουμε χρήμα για διακοπές. Προτιμήσε να βγεις για ένα κρασί ή τσίπουρο σε ένα ουζερί. Εκεί να δεις οικονομία.

  • Εκμεταλλεύσου τις προσφορές στα καταστήματα

Οκ, αυτό θα είναι δύσκολο αλλά μπορείς να το κάνεις. Πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν οικονομικές εκπτώσεις για διάφορες δραστηριότητες, από σινεμά μέχρι θέατρο και από ποτό μέχρι φαγητό. Ερεύνησε τι σου προσφέρει η δική του εταιρεία και προτίμησε να ξοδέψεις τα χρήματα σου εκεί εάν αποφασίσεις να βγεις.

Δες ακόμη: Γιατί «μαδάμε» το καλοκαίρι; Οι επιστήμονες απαντούν!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
1'
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;