Πώς έμοιαζαν τα έργα του πρώτου tattoo shop της Βρετανίας;
Και μιλάμε για κάπου τον 19ο αιώνα τώρα!

Ολα ξεκινούν από τον Sutherland Macdonald, τον tattoo artist. Ο Macdonald ξεκίνησε την καριέρα του με ιδιαίτερο τρόπο. Δεν εκπαιδεύτηκε σε tattoo shop αλλά ούτε και είχε κάποιο δάσκαλο στην τέχνη του τατουάζ.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Macdonald έπιασε για πρώτη φορά την βελόνα περίπου την δεκαετία του 1880 όπου και εργαζόταν στον Βρετανικό στρατό.

Οι γνώσεις του στο σχέδιο ως επιδέξιου καλλιτέχνη του επέτρεψαν να κάνει εύκολα την στροφή από το χαρτί στο δέρμα.

Έτσι, κέρδισε όλο και περισσότερους πελάτες.

“Ένας από τους πρώτους πελάτες του, ο λόρδος Byng του Vimy, γνώρισε τον Macdonald σε διάφορους νέους του κύκλου του”, γράφει ο George Burchett στο “Αναμνήσεις ενός Tattooist”.

Επειδή, ακριβώς, η δουλειά του Macdonald ήταν τόσο δημοφιλής μεταξύ των στρατιωτών, η μετάβαση από “στρατιώτης” σε “tattoo artist” δεν ήταν δύσκολη.

Από την στιγμή που έφυγε από τον στρατό, το όνομα του ήταν συνώνυμο ενός νέου είδους τατουάζ που πολλοί άνδρες ήθελαν να κάνουν.

 

Έτσι, άνοικε το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο tattoo shop στην Αγγλία. Το 1897, μάλιστα, άλλαξε εργαλεία και από εργαλεία χεριού άρχισε να χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό μοτοράκι, αν και για πιο δύσκολες δουλειές χρησιμοποιούσε ακόμη τα παραδοσιακά ιαπωνικά εργαλεία.

Το κατάστημα του παρέμεινε ανοιχτό για περίπου 40 χρόνια και αυτά είναι μερικά από τα έργα του:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;