Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί, έστω μια φορά στην ζωή μας, αν είμαστε αλλεργικοί σε κάτι και δεν το ξέρουμε. Βέβαια, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα τύχης. Μπορεί να είσαι αλλεργικός στο κρέας φάλαινας αλλά να ζεις στην Ελλάδα οπότε τι σημασία έχει;
Αλλά αν είσαι σε κάτι που κυκλοφορεί γύρω μας; Φάση στη σοκολάτα, το γάλα ή τη κέτσαπ; Εκεί τι γίνεται;
Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, οι αλλεργίες εκδηλώνονται περίπου σε έναν άνθρωπο στους 27 ή ποσοστό 3,6% στο σύνολο του πληθυσμού και τις περισσότερες φορές αφορούν τα οστρακοειδή.
Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women’s της Βοστώνης, με επικεφαλής τη δρα Λι Τσου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας Journal of Allergy and Clinical Immunology, μελέτησαν ιατρικά στοιχεία περίπου 2,7 εκατομμυρίων ασθενών, εκ των οποίων οι 97.500 είχαν μία ή περισσότερες διαπιστωμένες διατροφικές αλλεργίες ή έλλειψη ανοχής σε κάποια τροφή.
Η έρευνα διαπίστωσε πως, πράγματι, οι διατροφικές αλλεργίες αυξάνονται διαχρονικά, ενώ δείχνει ότι περισσότερο επηρεάζονται οι γυναίκες (4,2% του πληθυσμού) από τους άνδρες (2,9%).
Μετά τα οστρακοειδή (1%), η δεύτερη συχνότερη αλλεργία αφορά φρούτα ή λαχανικά, (0,7%), γαλακτοκομικά (0,5%) και φιστίκια (επίσης 0,5%).
Η μελέτη υπογραμμίζει πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη αλλεργιολόγων που θα μπορέσουν να αξιολογήσουν τις αλλεργίες και να συμβάλλουν στη θεραπεία των ασθενών.
Δες ακόμη: Ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις πριν το σεξ;
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Μαρούσι
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος