Γιατί πρέπει να διαλέγουν οι φίλοι σου την νέα σου προφίλ!
Όλοι μας το έχουμε κάνει αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν πως ήταν καλή ιδέα!

Το προφίλ στα social media διαφέρει από άτομο σε άτομο. Άλλοι έχουν καλλιτεχνικό, άλλοι επαγγελματικό και άλλοι απλά προσωπικό, όπου ανεβάζουν ό,τι συμβαίνει στην ζωή τους (ταξίδια, φαγητά, εμπειρίες, φίλους, κτλ).

Ανεξαρτήτως του τι προφίλ έχει κανείς, η απόφαση της κεντρικής φωτογραφίας του είναι εξίσου δύσκολη για όλους. Η κεντρική φωτογραφία του προφίλ μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την online παρουσία μας.

Έτσι, στο LinkedIn θα βάλεις μια πιο σοβαρή φωτογραφία ενώ στο Instagram μια πιο χαλαρή.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο New South Wales Sydney, η πιο αποτελεσματική τακτική επιλογής μιας φωτογραφίας προφίλ είναι η γνώμη των φίλων.

Ο κόσμος τείνει να κρίνει πιο αντικειμενικά τις δικές του φωτογραφίες από εκείνες των άλλων.

Για την έρευνα ζητήθηκε από περίπου 100 φοιτητές να κατεβάσουν 12 φωτογραφίες τους από το facebook και να διαλέξουν εκείνες που θα χρησιμοποιούσαν ως profile picture στο Facebook, στο LinkedIn και σε ιστοσελίδες για ραντεβού.

Έπειτα, έδειξαν τις φωτογραφίες σε άγνωστους και τους ζήτησαν να διαλέξουν ποιες θα χρησιμοποιούσαν εκείνοι στην θέση τους.

Στο τέλος, οι φωτογραφίες “ανέβηκαν” σε μια ιστοσελίδα όπου ζητήθηκε από το κοινό να τις βαθμολογήσει ανάλογα με την γοητεία, την αξιοπιστία και την ικανότητα που εξέπεμπαν.

Αυτό που φάνηκε στην πορεία είναι πως οι άνθρωποι στις εικόνες και οι ξένοι μπορούσαν να διαλέξουν το πιο γοητευτικό τους πλάνο, ωστόσο, όταν έπρεπε να διαλέξουν μια φωτογραφία που έδειχνε την γοητεία, την αξιοπιστία και την ικανότητά τους ταυτόχρονα αυτοί που κέρδισαν ήταν οι άγνωστοι.

Οι χρήστες του Internet βαθμολόγησαν τις φωτογραφίες, που είχαν επιλέξει όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, με περισσότεροι επιείκεια από ότι οι πρωταγωνιστές τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γεγονός ότι βλέπουμε καθημερινά το πρόσωπό μας, μας προκαταλαμβάνει απέναντι του. Για αυτό, λοιπόν, συμβουλεύσου πρώτα τους φίλους σου για την επόμενη σου προφίλ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;