The Square: 5+1 πράγματα που αξίζει να μάθεις για την ταινία που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα!
Το «The Square» είναι μια ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ στην απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στις Κάννες 2017!

Ο Χρυσός Φοίνικας αποτελεί τη σημαντικότερη διάκριση του Φεστιβάλ των Καννών. Φέτος, νικητής είναι ο Ρούμπεν Έστλουντ με το “The Square”, ο οποίος το 2014 είχε αποσπάσει το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα για την ταινία «Ανωτέρα Βία».

Τι ξέρουμε, όμως, για την συγκεκριμένη ταινία; Τι είναι αυτό που την ξεχώρισε στις Κάννες 2017;

1. Το “The Square” είναι μαύρη κωμωδία. Η υπόθεση της έχει ως εξής: Ένα πλήθος κόσμου μαζεύεται στην κεντρική πλατεία μιας πόλης όπου δεν υπάρχουν καθόλου κανόνες και μπορεί κανείς να κάνει ό,τι μα ό,τι θέλει.

2. Ο σκηνοθέτης συνέλαβε την υπόθεση του όταν βρέθηκε μαζί με τον παραγωγό Kalle Boman σε μια έκθεση του μουσείου Vandalorum στο Värnamo της Σουηδίας το 2014.

3. Σε μια σκηνή ένας άνδρας με σύνδρομο Tourette φωνάζει σε έναν δημοσιογράφο. Ο σκηνοθέτης αναφέρει πως το περιστατικό έχει πράγματι συμβεί σε ένα σουηδικό θέατρο και πως προσπάθησε να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη χωρίς να “εξομαλύνει” τα σημεία που μπορούν να φανούν ως έλλειψη ευαισθησίας ή κατανόησης. Εξάλλου, είπε, όλοι οι άνθρωποι σατιρίζονται στην ταινία του.

RT.com

4. Η αρχή της ταινίας αποτελεί, επίσης, αληθινό γεγονός, όπου ο Έστλουντ είδε μια γυναίκα να τρέχει προς έναν άνδρα και να του λέει πως κάποιος προσπαθεί να την σκοτώσει. Την ίδια ώρα, ένας άλλος άνδρας έτρεξε προς τον ίδιο και άρχισε να μιλάει ακατάσχετα. Τελικά το όλο σκηνικό ήταν φάρσα κατά την διάρκεια της οποίς του έκλεψαν το κινητό.

5. Κατά την διάρκεια του γυρίσματος ο Έστλουντ αποφάσισε να επικεντρώνεται κάθε μέρα και σε μια συγκεκριμένη σκηνή, γυρνώντας την καμιά 50αριά φορές.

6. Μια μέρα, στο Βερολίνο, το καστ έπρεπε να περάσει τη μέρα με μια μαϊμού, για την οποία και τους δόθηκαν ειδικές οδηγίες ώστε να μην την εκνευρίσουν.

 

Αναλυτικά: Κάννες 2017: Οι νικητές της μεγάλης βραδιάς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
2'
50 - 40
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;