Μπλε Φάλαινα: Εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του δολοφονικού παιχνιδιού στην Ελλάδα!
Ένα νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που παραπέμπτουν στην "Μπλε Φάλαινα"!

Η 15χρονη από την Κατερίνη διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πληγές που είχα προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, οι οποίες υπάρχουν υπόνοιες πως είναι απότοκο του δολοφονικού διαδικτυακού παιχνιδιού “Μπλε Φάλαινα”.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις 7 Μαΐου η μητέρα της 15χρονης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και κατήγγειλε ότι μερικές μέρες πριν (συγκεκριμένα στις 1 Μαΐου,)η κόρη της λάμβανε μέσω διαδικτύου οδηγίες από κάποιον άγνωστο για το πώς να προκαλέσει τραυματισμό με ξυραφάκι στους μηρούς της.

Δυο μέρες μετά, ο ίδιος τύπος υπαγόρευε στο κορίτσι, μέσω διαδικτύου, πώς να πάρει χάπια για να αυτοκτονήσει. Το κορίτσι, όμως, φαίνεται να τρόμαξε και πήρε μόνο 2 χάπια και όχι την ποσότητα που της είπε ο άγνωστος.

Τότε, οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η 15χρονη να είναι το πρώτο θύμα της “Μπλε Φάλαινας” στην Ελλάδα.

Πρώτο Θέμα

Τι είναι η “Μπλε Φάλαινα”;

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμούς, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια κ.ά..

Οι αρμόδιες Αρχές άλλων χωρών έχουν προειδοποιήσει ήδη γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα ΜΜΕ του εξωτερικού, που αναφέρουν ότι το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα.
Στην Ελλάδα δεν έχει σημειωθεί πάντως αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, όπως τονίζει, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.

Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.

Δες ακόμη: Μπλε Φάλαινα – Ο 21χρονος εμπνευστής του «παιχνιδιού» που έχει στερήσει τη ζωή σε περίπου 130 άτομα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
11 - 4
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;