Τι είναι spread, bail-in, PSI; Αυτό το site σου εξηγεί με απλά ελληνικά οικονομικούς όρους!
Μην βαράς το κεφάλι σου άλλο, μπορείς να δεις τις απαντήσεις εδώ!

Υπάρχει μια ιστοσελίδα στην οποία μπορείς να διαβάσεις για όλους αυτούς τους όρους που σου “πετάνε” στην τηλεόραση ή στις πολιτικοοικονομικές συζητήσεις συνέχεια.

“Τα οικονομικά είναι απλά” μας λέει η ομάδα φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημιούργησε την ιστοσελίδα  dailyeconomics.gr.

Οι νεαροί φοιτητές παρατήρησαν, έπειτα από σχετική έρευνα, πως πολλοί από τους οικονομικούς όρους που ακούμε στην καθημερινή μας ζωή, παραμένουν “θολοί” όσον αφορά την σημασία τους, πράγμα που τοποθετεί άπειρο κόσμο σε κατάσταση ημιμάθειας.

Τα «Οικονομικά της Καθημερινότητας», όπως αναφέρεται, είναι η πρώτη ιστοσελίδα επεξήγησης οικονομικών όρων που φτιάχτηκε ειδικά για σας.

Για όσους δεν είναι οικονομολόγοι, ούτε τραπεζίτες, ούτε χρηματιστές, ξέρετε όμως πως το δικαίωμα της ουσιαστικής πληροφόρησης ανήκει σε όλους.

Και για να είναι μια πληροφόρηση ουσιαστική, πρέπει να γίνεται απόλυτα κατανοητή, χωρίς σκοτεινά σημεία και ασαφείς ορολογίες.

“Τι είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, τι η ανακεφαλαιοποίηση, τι κάνουν οι off-shore εταιρίες και γιατί μας απειλούν για τον ELA;”

Τα «Οικονομικά της Καθημερινότητας» απαντούν απλά και κατανοητά!

H ιστοσελίδα περιέχει ακόμη προτάσεις για βιβλία, ταινίες ή ντοκιμαντέρ που μπορεί να θέλει κανείς να δει για να καταλάβει καλύτερα την λειτουργία των οικονομικών.

Σύντομα, θα δεις πως όσα διαβάζεις και ακούς στις συζητήσεις στην τηλεόραση αλλά και στην καθημερινή ζωή δεν είναι αλαμπουρνέζικα, ούτε ακατανόητα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι πληροφορίες που προσφέρει μας βοηθούν να σχηματίσουμε προσωπική γνώμη επί των οικονομικών ζητημάτων και να την εκφέρουμε τεκμηριωμένη με ισχυρή επιχειρηματολογία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;