Εκλογές Γαλλία 2017 αποτελέσματα: Μεγάλος νικητής ο Μακρόν -
Οι εκλογές Γαλλία 2017 αποτελέσματα έδειξαν μεγάλο νικητή τον Εμμανουέλ Μακρόν! "Θα υπερασπιστώ την Ευρώπη", "Ας αγαπήσουμε τη Γαλλία".

Οι εκλογές Γαλλία 2017 έδειξαν μεγάλο νικητή τον Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN)

«Ας αγαπήσουμε τη Γαλλία», ήταν η πρώτη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν, του ογδόου Προέδρου της Ε’ Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (07/05/2017) απεύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα στον λαό της χώρας του, μετά και την ξεκάθαρη νίκη του στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών επί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Δείτε εδώ: Εκλογές Γαλλία 2017 αποτελέσματα – Ο εμβληματικός νικητήριος λόγος τους Εμμανουέλ Μακρόν 

Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η γαλλική κρατική τηλεόραση μετέδωσε το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μακρόν γίνεται ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, με ποσοστό 65,1%, έναντι 34,9% που συγκέντρωνε η Μαρίν Λεπέν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι θα βάλει όλη του την ενέργεια για να αποδείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης του λαού της Γαλλίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υποτιμά τις δυσκολίες της οικονομίας που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Αφού χαιρέτισε την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, σημείωσε ότι έχει επίγνωση του θυμού, της αμφιβολίας και του άγχους που οι Γάλλοι εξέφρασαν.

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι τα ποσοστά των ακραίων κομμάτων τον υποχρεώνουν να εργαστεί με στόχο τη συμφιλίωση του έθνους.
«Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου», τόνισε ο νεός πρόεδρος.
«Θα εργαστώ για να αναμορφώσω τους δεσμούς μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
45'
1 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
47'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
2'
67 - 68
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;