3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την έκθεση στον ήλιο!
Τώρα που πλησιάζει η ώρα που θα βγούμε στις παραλίες, ας φρεσκάρουμε μερικά tips για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία!

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε δεκάδες τομείς της καθημερινότητας μας, οι πληροφορίες που έχουμε  για την προστασία του σώματος μας από τον ήλιο μπορεί να είναι ελλιπείς ή χειρότερα, ανακριβείς.

Ας πούμε, πολύς κόσμος τείνει να πιστεύει ότι η σκιά τον προστατεύει από τον ήλιο ή πως δεν γίνεται να καούν όταν βρίσκονται μέσα στο νερό.

Μέγα λάθος.

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς για την προστασία από τον ήλιο:

Το κοκκίνισμα είναι ένα στάδιο πριν το μαύρισμα

Λάθος. Το κοκκίνισμα είναι η πρώτη επίπτωση της υπερβολικής έκθεσης στις ακτίνες του ήλιου και όχι ένδειξη μαυρίσματος. Ακόμη, το μαύρισμα υποδεικνύει βλάβη του δέρματος από τον ήλιο (όπως το κρέας μαυρίζει όταν το ψήνουμε).

Ο ήλιος μπορεί να μας “κάψει” μόνο από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι

Η υπεριώδης ακτινοβολία Α (UVA) η οποία ευθύνεται για τη φωτογήρανση είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εκείνη που παρουσιάζει διακυμάνσεις κατά την διάρκεια της μέρας είναι η υπεριώδης ακτινοβολία Β (UVB), η οποία συνδέεται άμεσα με το κακοήθες μελάνωμα και έχει την μεγαλύτερη ένταση το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Το δέρμα μας, βέβαια, χρειάζεται προστασία και από τις δυο.

Το νερό μας προστατεύει από το να καούμε

Επειδή είναι δροσερό, δεν σημαίνει πως το νερό είναι και αντηλιακό. Οι περισσότεροι, βέβαια, αντιλαμβάνονται ότι κάηκαν 2-6 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο, όπου θα δουν το δέρμα τους να κοκκινίζει και θα το νιώθουν ζεστό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;